Alexandru Rafila, anunt important dupa ce pastila anti Covid Pfizer a fost autorizata de FDA.

Alexandru Rafila, a facut anuntul dupa aprobarea tratamentului anti Covid Paxlovid in SUA. Ministerul Sanatatii face demersuri sa aduca cat mai rapid noul antiviral in Romania.

″In vederea pregatirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Sanatatii a avut astazi (joi – n.red) o intalnire cu reprezentantii companiei Pfizer pentru a identifica solutii in vederea asigurarii cat mai rapide a tratamentului pentru pacientii romani”, se arata in comunicatul Ministerului Sanatati.

Articolul continuă după reclame

Paxlovid este un antiviral cu administrare orala, aflat in procedura de autorizare la Agentia Europeana a Medicamentului. Tratamentul este recomandat pacientilor care au un risc crescut de a dezvolta o forma severa a bolii.

Publicitate

Potrivit studiilor, acest tratament reduce riscul de spitalizare si de deces cu aproape 90% daca este administrat in primele zile de boala.

“Vaccinarea ramane principala modalitate prin care putem limita pandemia, alaturi de alte masuri de sanatate publica, asigurarea testarii si a tratamentului in ambulator”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.