Alexandru Rafila, anunt important dupa ce pastila anti Covid Pfizer a fost autorizata de FDA.

Alexandru Rafila, a facut anuntul dupa aprobarea tratamentului anti Covid Paxlovid in SUA. Ministerul Sanatatii face demersuri sa aduca cat mai rapid noul antiviral in Romania.

″In vederea pregatirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Sanatatii a avut astazi (joi – n.red) o intalnire cu reprezentantii companiei Pfizer pentru a identifica solutii in vederea asigurarii cat mai rapide a tratamentului pentru pacientii romani”, se arata in comunicatul Ministerului Sanatati.

Paxlovid este un antiviral cu administrare orala, aflat in procedura de autorizare la Agentia Europeana a Medicamentului. Tratamentul este recomandat pacientilor care au un risc crescut de a dezvolta o forma severa a bolii.

Potrivit studiilor, acest tratament reduce riscul de spitalizare si de deces cu aproape 90% daca este administrat in primele zile de boala.

“Vaccinarea ramane principala modalitate prin care putem limita pandemia, alaturi de alte masuri de sanatate publica, asigurarea testarii si a tratamentului in ambulator”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.