Alexandru Rafila, anunt despre valul 5: „Incepe sa fie transmitere comunitara in Romania”

Alexndru Rafila, ministrul Sanatatii, a tras un puternic semnal de alarma ca Romania se afla deja in valul 5 al pandemiei, iar cresterea numarului de cazuri incepe sa se simta si in spitale. Acesta a avertizat ca tulpina Omicron se transmite de cinci ori mai repede fata de alte tulpini, daca nu avem nicio masura de protectie.

20% dintre infectarile cu Omicron nu au legatura cu alte cazuri sau calatorii, iar asta inseamna ca incepe sa fie o transmitere comunitara, a mai mai spus ministrul Sanatatii.

In saptamanile urmatoare transmiterea va fi sustinuta, potrivit ministrului

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„Deja ne gasim practic in valul 5 al pandemiei.

Din 20 decembrie pana in 5 ianuarie, remarcati trendul crescator al numarului de cazuri. Deja in 5 ianuarie aveam in jur de 3.000 de cazuri, intre timp lucrul acesta s-a schimbat destul de mult in ultimul timp. Procentul de pozitivitate a evoluat de la sub 2 la suta la peste 6 la suta in 5 ianuarie. Ne gasim pe un trend crescator.

Cea mai mare proportie – o cincime din aceste cazuri – au fost in Bucuresti, daca mai adaugam si Ilfov depasim 20 la suta. Judetele cele mai afectate Cluj, Timis si Iasi.

Incepe sa fie transmitere comunitara in Romania. Deocamdata este sporadica, in zilele urmatoare e posibil sa asistam la o transmitere comunitara sustinuta cu aceasta noua tulpina. Inca exista circulatie si imbolnavire cu Delta”, a declarat Alexandru Rafila.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.