Ministrul Rafila, primul anunt pe 2022: „O sa fie foarte important pentru toata lumea”

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, ca pandemia, iar testarea, vaccinarea si purtarea mastii de protectie raman in continuare principalele lucruri care pot opri transmiterea virusului.

Rafila a transmis un mesaj pe pagina Facebook prin care le ureaza romanilor sanatate, dar ii avertizeaza ca urmeaza o perioada dificila.

„Primele luni ale noului an se anunta dificile, pandemia nu a trecut, iar pentru a le depasi avem nevoie de solidaritate, responsabilitate si empatie unii fata de ceilalti”, a scris Alexandru Rafila pe reteaua de socializare.

Testarea, vaccinarea si purtarea mastii de protectie sunt esentiale

„Noi ne pregatim din punct de vedere al testarii. Ati vazut, asistenta medicala ambulatorie, la medicul de familie sau in centre de evaluare, extinderea capacitatii spitalicesti, in general si pentru sectiile de Terapie Intensiva, medicatia. Masurile de sanatate publica sunt foarte importante. In mod evident, vaccinarea, mai ales pentru categoriile de risc, ramane extrem de importanta.

Stiti ce o sa fie foarte important pentru toata lumea? Utilizarea corecta a mastii in perioada urmatoare in spatiile inchise, dar si in spatiile deschise, acolo unde exista o oarecare aglomeratie. Trebuie sa purtam cu foarte mare atentie masca, pentru ca acesta bariera, pana la urma, poata sa stopeze transmiterea”, a declarat Alexandru Rafila.