Alerta meteo. Ger cumplit in Romania!

Alerta meteo. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ger, valabil pentru mai multe judete. Termometrele ar putea ajunge si la -25 de grade Celsius.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 9 – 11 februarie

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ger persistent

In cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramuresului si Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea si dimineata va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa in general intre -25 si -18 grade.

Nota: Noptile si diminetile vor fi local geroase si in restul tarii, astfel ca temperaturile minime vor fi cuprinse in marea lor majoritate intre -18 si -8 grade.

Cand se incalzeste vremea in Romania

„De duminica sa observam valori de temperaturi in crestere atat la nivelul maximelor diurne, pentru ca este posibil sa consemnam deja in regiunile din partea de sud-sud-vest a tarii valori de 7 pana la 8-9 grade Celsius si chiar si la nivelul minimelor, acesta vor fi unele mai ridicate, spre chiar 0 grade in zona litoralului.

Asadar, valul de frig este in de interes in urmatoarele zile si actualizarea estimarilor indica si probabilitatea ca incepand din a 2-a jumatate a lunii februarie sa vorbim de temperaturi in crestere, in medie si un deficit de precipitatii”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.