Ger de crapa pietrele. Meteorologii au actualizat prognoza meteo

Potrivit informatiior ANM, noaptea trecuta a fost cea mai geroasa din acest an cu o minima de -22.5 grade Celsius. Meteorologii vin cu vesti proaste.

„Intr-adevar, urmatoarele nopti si dimineti vor fi unele geroase, avand in vedere regimul de temperaturi mai coborat, estimat pana la – 21-22 de grade, deja in zonele depresionare, dar in zona montana.

Cu siguranta acestea vor fi valori mai mari din perspectiva regimului de temperaturi, adica spre -23 posibil de grade. De altfel, si la aceasta ora inregistram la varful Omu minus 19 grade cel mai cald in Oltenia 1-2 grade Celsius.

Nu in ultimul rand, discutam de persistenta valului de frig ce caracterizeaza practic noptile si diminetile geroase din urmatoarele zile.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea in Romania, in weekend

La scara intregii tari vorbim de temperaturi maxime care se pot incadra intre, in general, intre -5 pana la cel mult 6-7 grade Celsius pana la sfarsitul acestei saptamani in timp ce minimele, asa cum mentionam pana sambata dimineata vor fi unele foarte coborate, spre -21 in depresiuni.

Prognoza meteo: Cand se incalzeste vremea in Romania

De duminica sa observam valori de temperaturi in crestere atat la nivelul maximelor diurne, pentru ca este posibil sa consemnam deja in regiunile din partea de sud-sud-vest a tarii valori de 7 pana la 8-9 grade Celsius si chiar si la nivelul minimelor, acesta vor fi unele mai ridicate, spre chiar 0 grade in zona litoralului.

Asadar, valul de frig este in de interes in urmatoarele zile si actualizarea estimarilor indica si probabilitatea ca incepand din a 2-a jumatate a lunii februarie sa vorbim de temperaturi in crestere, in medie si un deficit de precipitatii”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.