Alerta METEO! Cod galben de viscol. Harta judetelor vizate

Alerta METEO! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare de Cod galben de vant puternic si ninsoare viscolita, valabila pana marti dimineata in zonele inalte din noua judete.

Potrivit prognozei meteorologilor ANM, in intervalul 29 noiembrie, ora 18:00 – 30 noiembrie, ora 3:00, in Carpatii Orientali, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depasi 80 – 90 km/h si pe alocuri va ninge viscolit.

Judetele vizate de atentionarea Cod galben sunt: Bacau, Bistrita-Nasaud, Buzau, Covasna, Harghita, Maramures, Neamt, Suceava si Vrancea.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

In acelasi timp, in intervalul 29 noiembrie, ora 10:00 – 30 noiembrie, ora 20:00, va fi in vigoare o informare de intensificari temporare ale vantului in restul teritorului.

Astfel, local si temporar, vor fi intensificari ale vantului la munte, mai ales la altitudini mari, precum si in regiunile sud-estice, iar in cursul zilei de marti (30 noiembrie) si in sud-vestul teritoriului.

Se vor inregistra rafale in general de 50 – 70 km/h, in timp ce pe crestele Carpatilor Meridionali, incepand din dimineata zilei de marti (30 noiembrie), de peste 80 – 100 km/h si temporar va ninge.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.