Alerta METEO! ANM a schimbat prognoza: Cod galben de vant si ninsoare viscolita

Alerta METEO! ANM a emis o noua informare de cod galben de vant si ninsoare viscolita valabila pana luni dimineata in zonele de munte din 10 judete.

Conform comunicatului transmis de ANM , in intervalul 28 noiembrie, ora 20:00 – 29 noiembrie, ora 10:00, in Carpatii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depasi 90 – 100 km/h si temporar va ninge viscolit.

Judetele vizate partial de atentionarea Cod galben sunt: Alba, Arges, Brasov, Caras-Severin, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu si Valcea, scrie Antena 3.

Publicitate

Meteorologii avertizeaza ca se vor semnala intensificari ale vantului si in sudul Banatului, al Transilvaniei si pe litoral. In zilele urmatoare, local si temporar, in zona montana vor mai fi intensificari ale vantului si ninsori.

„INFORMARE METEOROLOGICA

Fenomene vizate: intensificari temporare ale vantului

In intervalul mentionat vor fi intensificari ale vantului in regiunile vestice si estice ale tarii, unde local si temporar vor fi rafale in general de 50…60 km/h. In zona de munte, mai ales la altitudini mari, viteza vantului va depasi 70…80 km/h si trecator va ninge.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificari ale vantului, ninsoare viscolita in Carpatii Meridionali la altitudini de peste 1700 m

In Banat, iar in cursul noptii si pe litoral, vor fi intensificari ale vantului, cu viteze in general de 60…80 km/h. In Carpatii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depasi 90…100 km/h si temporar va ninge viscolit”, se arata in comunicatul ANM.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.