Zelenski, mesaj pentru omenire: „Puneti presiune maxima asupra Rusiei”

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a avertizat ca tinta Rusiei este ”intregul proiect european”, subliniind totodata ca sarcina coalitiei anti-razboi este de a pune capat acum acestui razboi.

”Agresiunea rusa nu a fost menita sa se limiteze doar la Ucraina, doar la distrugerea libertatii si a vietilor noastre. Intregul proiect european: acesta este obiectivul Federatiei Ruse”, a declarat Zelenski in mesajul sau video zilnic de pe canalul sau Telegram si relatat de agentia Unian. De asemenea, el a precizat ca sarcina coalitiei anti-razboi este „foarte clara”: sa puna capat razboiului initiat de Rusia.

”Sa ne elibereze tara de invadatori. Si sa asigure securitatea Ucrainei si, prin urmare, securitatea democratiei si a libertatii pentru popoarele din Europa de Est”, a adaugat Zelenski, citat de Agerpres. Tocmai din acest motiv, a subliniat presedintele ucrainean, sustinerea dorintei de pace a Ucrainei nu este doar o datorie morala a tuturor statelor democratice, a tuturor fortelor din Europa.

”Este de fapt o strategie de aparare pentru orice stat civilizat. Puneti presiune maxima asupra Rusiei pentru a restabili pacea si securitatea cat mai curand posibil, pentru a readuce puterea in cadrul dreptului international cat mai curand posibil si pentru a evita o catastrofa prin utilizarea legii fortei, o catastrofa care va dauna inevitabil tuturor”, a spus el.