Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Rusia, mesaj incredibil pentru rusi: „Sa ne unim in jurul autoritatilor”

Patriarhul Kiril, seful Bisericii Ortodoxe Ruse, a facut apel la populatie sa se alieze cu autoritatile, in timp ce Kremlinul isi continua invazia in Ucraina.

„Domnul sa ne ajute sa ne unim in aceasta perioada dificila pentru Patria noastra, inclusiv in jurul autoritatilor”, a spus  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse la o predica tinuta in Moscova.

„Fie ca autoritatile sa fie pline de responsabilitate fata de poporul lor, de smerenie si de disponibilitatea de a-l sluji chiar daca ii costa viata”, a mai spus patriarhul Kiril , un apropiat al presedintelui Vladimir Putin.

Duminica, el a declarat ca, odata ce populatia se va uni in jurul autoritatilor, „va exista o solidaritate autentica si capacitatea de a respinge dusmanii atat externi, cat si interni…”.

Totodata, patriarhul Kiril a tinut o slujba pentru soldati, in care le-a cerut sa isi apere tara „asa cum numai rusii pot”, informeaza Reuters.

„Cu siguranta nu cautam razboiul sau sa facem ceva care le-ar putea dauna altora”, a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Insa am fost crescuti de-a lungul istoriei sa ne iubim patria. Si vom fi pregatiti sa o aparam, asa cum numai rusii pot sa isi apere tara”, a adaugat el.

In varsta de 75 de ani, Patriarhul Kiril a mai facut declaratii de sustinere a actiunilor militare ale Moscovei in Ucraina si considera razboiul un mijloc de aparare impotriva culturii liberale occidentale, pe care o descrie drept decadenta, in special din cauza acceptarii homosexualitatii.

Sprijinul sau pentru interventia militara, in care au murit mii de soldati si civili ucraineni, i-a deranjat pe multi membri ai Bisericii Ortodoxe din tara, dar si din biserici din strainatate subordonate Patriarhiei Moscovei.

La slujba sa de duminica, Patriarhul Kiril a mai afirmat ca este ingrijorat in legatura cu oamenii afectati de acest conflict armat.

„Toti acestia sunt oameni ai Rusiei Sfinte. Sunt fratii si surorile noastre”, a declarat el.