Tragedie in Romania. Sase persoane si-au pierdut viata. A fost declansat Planul Rosu

Tragedie in Romania. Sase persoane, intre care patru copii, au fost gasite moarte, duminica dimineata, intr-o casa din Turda cuprinsa de un incendiu. Autoritatile au declansat Planul rosu de interventie.

Potrivit ISU Cluj, pompierii din Turda si 2 Cluj-Napoca au intervenit duminica dimineata cu trei autospeciale, o autoutilitara pentru transport victime multiple, trei echipaje SMURD si cinci ambulante SAJ pentru a acorda asistenta medicala de urgenta pentru sapte persoane gasite inconstiente, in urma unui incendiu care a cuprins o casa de locuit din Turda, scrie Digi 24.

Pompierii au evacuat de urgenta, din doua incaperi aflate in flacari si inundate cu fum, doi adulti si cinci copii, carora le-au acordat primul ajutor, informeaza Mediafax. La ora 6.05 a fost declansat Planul rosu de interventie.

Unul dintre copii, un baiat de 14 ani, prezenta semnale vitale si a fost transportat de urgenta la spital de catre un echipaj SAJ.

Au fost aplicate manevre de resuscitare mai bine de o ora pentru patru copii si doi adulti, de catre salvatori SMURD, SAJ si pompieri, insa fara a readuce semnalele vitale pentru nici unul dintre acestia.