Zelenski, mesaj pentru angajata televiziunii ruse care a intrerupt emisia cu o pancarta

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei i-a multumit  jurnalistei Marinei Ovsiannikova, angajata a televiziunii ruse Pervii Kanal, care a intrerupt o emisiune de stiri, luni seara, pentru a striga „Nu razboiului”, noteaza The Guardian, citat de news.ro.

Jurnalista Marina Ovsiannikova a ridicat o pancarta pe care scria „Nu credeti propaganda. Te mint aici”.

Presedintele Zelenskiy a spus ca ii este „recunoscator” ei si altora „ca au incercat sa transmita adevarul”: „Sunt recunoscator acelor rusi care nu inceteaza sa incerce sa transmita adevarul, care lupta impotriva dezinformarii si spun fapte reale prietenilor si familiilor lor, si personal acelei femei care a mers in studioul Channel 1 cu o pancarta anti-razboi”.

Publicitate

 

„Celor carora nu le este frica sa protesteze. Atata timp cat tara ta nu este complet inchisa de restul lumii, transformandu-se intr-o Coreea de Nord uriasa, trebuie sa lupti, nu trebuie sa-ti ratezi sansa”, a spus Volodimir Zelenski.

„Rusii sunt impotriva razboiului”, mai scria pe pancarta protestatarei.

ONG-ul pentru apararea drepturilor protestatarilor OVD-Info a anuntat ca ea a fost arestata, informeaza AFP.

„O ancheta interna este in desfasurare” cu privire la acest „incident”, a transmis Pervii Kanal intr-un comunicat.

Potrivit agentiei de presa Tass, tanara ar putea fi acuzata ca a „discreditat folosirea fortelor armate ruse”.

Kremlinul a declarat marti ca actiunile unei femei care a intrerupt luni un buletin de stiri live de la postul de televiziune de stat rus One pentru a denunta razboiul din Ucraina au echivalat cu „huliganism”.

Protestatarul, intr-un act extraordinar de disidenta, a ridicat un panou in spatele prezentatorului studioului si a strigat lozinci care denunta razboiul din Ucraina, a informat Reuters.

„In ceea ce priveste aceasta femeie, acesta este huliganism”, a declarat reporterilor purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, laudand Channel One pentru ceea ce el a numit calitatea, prezentarea obiectiva si oportuna.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.