Fost agent KGB, despre Vladimir Putin: „Cand te crezi cel mai destept om din sala, te indrepti spre esec”

Jack Barsky, fostul agent KGB a comentat la CNN despre posibila stare de spirit a presedintelui rus Vladimir Putin, in conditiile in care invazia Rusiei se extinde in Ucraina. Barsky a analizat o serie de fotografii ale lui Putin, pe care le considera „bizare”.

In acele imagini presedintele rus apare la mese foarte lungi, de exemplu la intalnirea cu presedintele francez Emmanuel Macron sau cu oficiali militari, si la pupitre distantate de celelalte persoane prezente in sala.

Publicitate

„Un dictator ca Vladimir Putin, care are in subordine o tara intreaga, trebuie sa aiba incredere totala in el insusi. Si au mai fost si alte fotografii bizare din timpul mandatelor ui Putin – cand apare calare pe un cal sau cand joaca hochei cu echipa nationala. Arata ca are aceasta incredere. Dar cand te crezi cel mai destept om din sala, te indrepti spre esec”, a declarat Jack Barsky.

„Cred ca a ajuns in acest punct. E posibil sa nu fi tinut cont de informatiile primite si acum da vina pe oameni din FSB pentru ca nu l-au informat corect. Eu nu cred ca acestia nu stiau cum va reactiona poporul ucrainean. Probabil ca i-a ignorat, pentru ca a crezut ca el stie mai bine”.

Barsky a sustinut ca aroganta lui Putin l-ar fi determinat sa ignore informatiile furnizate cu privire la Ucraina, ceea ce ar putea explica de ce invazia rusa s-a confruntat cu atatea esecuri in fata apararii acerbe a trupelor ucrainene a patriei lor.

„Este posibil sa fi ignorat informatiile si acum da vina pe cativa barbati de la [Serviciul Federal de Securitate] pentru informatii proaste, dar nu cred asta… Nu cred ca nu stiau cum Ucraina si poporul ucrainean ar actiona”, a continuat Barsky.

„Probabil a ignorat-o pentru ca „stie mai bine”.

Comentariile sale vin pe fondul speculatiilor reinnoite cu privire la starea psihica a lui Putin, in urma unor rapoarte tulburatoare despre „comportamentul anormal” al presedintelui, pe masura ce invazia continua.

Intr-un articol recent, Daily Mail  a citat persoane din interiorul Kremlinului si surse de top din serviciile secrete occidentale care au sustinut ca decizia socanta a lui Putin de a invada vecinul Rusiei s-ar putea datora unei afectiuni medicale.

„A existat o schimbare radicala in luarea deciziilor sale in ultimii cinci ani si ceva”, a declarat o sursa anonima de securitate pentru publicatie.

„Cei din jurul lui vad o schimbare marcanta in convingerea si claritatea a ceea ce spune si in modul in care percepe lumea din jurul sau”, a continuat sursa, adaugand ca Putin „pur si simplu nu este informat” acum despre esecurile armatei ruse.

Articolul sustinea ca Putin ar putea avea dementa sau boala Parkinson sau ar putea chiar sa se confrunte cu „furie roida” ca urmare a medicamentelor cu steroizi potential utilizate pentru a trata o boala precum cancerul.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.