Zelenski, anunt de ultima ora: „Aceste cuvinte sunt fara valoare”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a facut un apel cancelarului german Olaf Scholz sa „distruga” un zid care desparte Europa, facand paralele intre Zidul Berlinului din timpul Razboiului Rece si pozitia actuala a Ucrainei in afara Uniunii Europene si a NATO .

Adresandu-se parlamentarilor germani prin mesaj video, Zelenski a spus: „Suntem despartiti de un zid. Nu este un zid al Berlinului, este un zid in mijlocul Europei intre libertate si robie, iar acest zid devine din ce in ce mai mare cu fiecare bomba care cade asupra Ucrainei, cu fiecare decizie care nu este luata pentru pace si care ne-ar putea ajuta. De ce se intampla asta?”

Publicitate

Zelenski a comparat podul aerian de la Berlin din timpul Razboiului Rece cu situatia actuala din Ucraina, spunand: „Spatiul aerian era in siguranta atunci, dar acum nu putem construi un pod aerian, deoarece bombele si rachetele rusesti cad din cer”.

Publicitate

Mai devreme, in discursul sau catre Bundestag-ul german, presedintele ucrainean a facut referire in mod explicit la motto-ul post-Holocaust: „niciodata din nou”.

„In fiecare an, politicienii spun niciodata. Acum vad ca aceste cuvinte sunt fara valoare. In Europa un popor este distrus”, a spus Zelenski, potrivit CNN.

Zelenski a descris, miercuri, negocierile cu Rusia ca fiind “foarte dificile”.

“Acum avem cea mai dificila etapa in relatia dintre tarile noastre. Nici macar nu pot spune ca avem vreo relatie in acest moment”, a conchis Zelenski.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.