Zelenski, anunt de ultim moment: „Intreaga lume trebuie sa stie asta”

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a declarat ca se teme ca Rusia ar putea conduce un atac chimic in Ucraina, adica exact ce ii acuza rusii pe ucraineni ca ar intentiona sa faca. In discursul sau, presedintele ucrainean, a mai spus ca in ultimele doua zile fortele Kievului au reusit evacuarea a pana la 100.000 de oameni din orasele asediate si, de asemenea, sa livreze ajutoare celor ramasi acolo. Insa Mariupol si Volnovaha, din apropiere, raman complet blocate.

„Ne acuza tot pe noi! Ca am dezvolta arme biologice, ca pregatim un atac chimic. Acest lucru ma ingrijoreaza, pentru ca ne-am convins in repetate randuri: daca vrei sa stii planurile Rusiei, uita-te la ce ii acuza Rusia pe altii. Ei anunta, ei organizeaza, ei denunta. Si o vor face din nou si din nou daca nu sunt opriti”, a spus Zekenski.

„Ce este cu aceste acuzatii de pregatire a unor atacuri chimice? V-ati decis sa „dechimizati” Ucraina? Veti folosi clorura de amoniu? Fosfor? Ce altceva ne-ati mai pregatit? Unde veti lovi cu armele chimice? La maternitatea din Mariupol? La biserica din Harkov?”, a continuat el.

Publicitate

Zelenski a acuzat din nou armata rusa ca impiedica evacuarea civililor din orasele incercuite Mariupol si Volnovaha si ca a efectuat un atac asupra traseului planificat al unui coridor umanitar.

„Trupele ruse nu au incetat focul. Cu toate acestea, am decis sa trimit un convoi de vehicule spre Mariupol, cu mancare, apa, medicamente. Dar ocupantii au lansat un atac cu tancuri exact pe unde trebuia sa treaca acest coridor. Aceasta este teroare asumata, teroare nerusinata, din partea unor teroristi cu experienta. Intreaga lume trebuie sa stie asta”, a spus Zelenski, potrivit Agerpres.

Liderul de la Kiev a spus ca aproximativ 100.000 de persoane au putut pleca in ultimele doua zile din alte orase ucrainene prada luptelor, dintre care 40.000 de oameni doar joi, pe coridoarele umanitare.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.