Zelenski, anunt de ultim moment: „Armata noastra face totul pentru a distruge complet inamicul”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski sustine ca moralul fortelor ruse se darama.

Intr-un mesaj,  Zelenski a spus: „Din ce in ce mai multi ocupanti fug inapoi in Rusia, de la noi, de la voi, de la toti cei care alunga inamicul cu sulite, tunuri, tancuri, elicoptere – cu tot ce impusca. Va doresc sanatate, ucraineni nativi, puternici si buni, dar nu inamicului!”

„Suntem o natiune care a rupt planurile inamicului intr-o saptamana — planuri care au fost construite de ani de zile, ticaloase, calculate, cu ura pentru tara noastra, pentru poporul nostru, pentru orice popor care are 2 lucruri: libertate si inima. Dar noi i-am oprit si i-am batut”.

Publicitate

Zelensky a adaugat: „Armata noastra, politistii nostri de frontiera, apararea noastra teritoriala, chiar si fermierii obisnuiti capteaza armata rusa in fiecare zi. Si toti captivii spun un singur lucru: nu stiu de ce sunt aici. In ciuda faptului ca sunt de zeci de ori mai multi, moralul inamicului se deterioreaza constant”.

Articolul continuă după reclame

El a mentionat, de asemenea, opozitia fata de fortele ruse ale ucrainenilor de rand. „Blocand drumurile, oamenii ies in fata vehiculelor inamice – este extrem de periculos, dar cat de curajos. Este si salvare”.

Zelensky a acuzat trupele ruse de jaf.

„Sa-i aruncam cu rusine, la fel ca acei oameni care alunga ocupantii din magazinele alimentare cand armata rusa incearca sa gaseasca mancare. Acestia nu sunt razboinici ai superputerii, sunt copii confuzi care au fost folositi.”

„Nu vor avea pace aici, nu vor avea mancare aici, nu vor avea nici un moment de liniste aici. Ocupantii vor primi un singur lucru din Ucraina — o respingere, o respingere demna. Intotdeauna isi vor aminti ca nu vom renunta.”

„Armata noastra face totul pentru a distruge complet inamicul. 9.000 de rusi au fost ucisi intr-o saptamana”, a spus Zelensky, citat de CNN.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.