Vremea se schimba radical in urmatoarele zile. ANM a emis prognoza completa

Administratia Nationala de Meteorologire(ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele  zile.

„De la mijlocul acestei saptamani vremea se va incalzi semnificativ, iar valorile termice se vor situa peste normele acestei perioade. Un transport de aer tropical va influenta spatiul geografic al tarii noaste, astfel temperaturile maxime pot depasi 25…27 grade Celsius in ultimele zile din martie dar si la inceputul lunii aprilie. De joi, 28 martie, in jumatatea de vest a teritoriului vor fi innorari temporar accentuate si averse insotite de descarcari electrice.

In acest interval vantul va sufla cu intensificari la munte, unde rafalele vor depasi 80…90 km/h in special pe crestele Carpatilor Meridionali, dar si in zonele joase de relief, cu viteze mai mari in Banat, Transilvania si Moldova”, spun specialistii de la ANM.

Publicitate

Vremea va fi in incalzire pana in data de 2 aprilie, iar in mare parte din interval valorile termice se vor situa cu mult peste normele climatologice. In perioada 26-28 martie si cu o probabilitate ridicata si dupa data de 3 aprilie, media temperaturilor maxime va fi de 17…20 de grade, iar in zilele cele mai calde (in special in 30 si 31 martie) se vor atinge valori diurne de 23…25 de grade. In privinta temperaturilor minime, dupa o noapte rece (25/26 martie) cand vor fi valori in jurul a 0 grade (si prin urmare se va produce local bruma), incalzirea semnificativa se va resimti si la valorile nocturne care vor fi de 6…9 grade, mediat regional. Ploile vor fi mai frecvente in jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicata si intre 2 si 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri insotite de descarcari electrice.

Prognoza meteo in Crisana

Vremea va fi in incalzire pana in data de 2 aprilie, astfel ca, in mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei. Intre 26 si 28 martie si dupa data 3 aprilie, temperaturile maxime vor fi, in medie, de 16…20 de grade, iar in zilele cele mai calde (in special in 30 si 31 martie) se vor atinge valori diurne de 22…25 de grade. In privinta temperaturilor minime, dupa o noapte rece (25/26 martie) cand vor fi si valori in jurul a 0 grade (si prin urmare se va produce local bruma), incalzirea semnificativa se va resimti si la valorile nocturne care vor fi de 5…9 grade, mediat regional. Ploi locale se vor semnala in jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicata si intre 2 si 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri insotite de descarcari electrice.

Vremea in Transilvania

La inceputul intervalului, valorile termice vor fi in general apropiate de normele climatologice, cu medii regionale ale maximelor de 11…14 grade si ale minimelor de -3…0 grade (in primele nopti urmand a se produce local bruma). Din data de 28 martie si pana spre 3 aprilie, vremea va fi in incalzire semnificativa, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu mult mai ridicate decat cele obisnuite in aceasta perioada din an, cele diurne urmand a fi de 20…23 de grade, iar cele minime de 3…7 grade, mediat regional. O usoara racorire a vremii va fi posibila in ultimele zile ale intervalului de referinta. Va ploua local in jurul datei de 28 martie si cu probabilitate ridicata si dupa data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, insotite pe alocuri de fenomene electrice.

Prognoza meteo in Maramures

Vremea va fi in incalzire semnificativa, iar in cea mai mare parte a intervalului temperatura aerului va avea valori cu mult peste normele climatologice. Astfel, in primele zile se vor inregistra, in medie, maxime termice de 15…18 grade si minime de -2…2 grade (prin urmare local se va produce bruma). Intre 28 martie si 2 aprilie, temperaturile diurne vor fi de 20…22 de grade, iar cele nocturne de 6…8 grade, mediat regional, ulterior fiind estimata o usoara racorire a vremii. Va ploua pe alocuri in jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicata si dupa data de 2 aprilie; vor fi mai ales averse si izolat se vor semnala descarcari electrice.

Articolul continuă după reclame

Vremea in Moldova

Vremea va fi in incalzire semnificativa, astfel ca, in mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice. La inceputul perioadei, se vor inregistra temperaturi maxime de 13…16 grade si minime de 0…3 grade (fiind conditii de producere a brumei in special in nordul regiunii), iar intre 28 martie si 3 aprilie vor fi valori diurne de 20…23 de grade si nocturne de 5…8 grade, mediat regional. Spre sfarsitul celei de a doua saptamani va fi posibil ca vremea sa se mai racoreasca. Va ploua pe alocuri in jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicata si dupa data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse si izolat se vor semnala descarcari electrice.

Prognoza meteo in Dobrogea

La inceputul intervalului, vor fi usoare oscilatii termice, iar valorile vor fi in general apropiate de normele climatologice, cu maxime de 12…16 grade si minime de 3…5 grade. Din 29 martie, insa, vremea se va incalzi treptat, dar semnificativ, astfel ca -pana spre finalul perioadei de referinta- vor fi temperaturi in medie de 18…22 de grade ziua (usor mai mici la inceput pe litoral) si 6…10 grade noaptea. Dupa episodul ploios din 25 martie, pana spre finalul celor doua saptamani (4-5 aprilie), probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa, averse si descarcari electrice fiind posibile pe spatii mici in jurul datei de 28 martie.

Vremea in Muntenia

In primele zile ale intervalului, vor fi usoare oscilatii termice, iar valorile termice vor fi local apropiate de normele climatologice; se vor inregistra maxime de 13…17 grade si minime de 0…5 grade, fiind posibila producerea brumei in nordul regiunii. Din 28 martie, insa, vremea se va incalzi treptat, dar semnificativ, astfel ca -pana spre finalul perioadei de referinta- ziua vor fi temperaturi de 20…25 de grade, iar noaptea de 6…10 grade, mediat regional. Ploi locale se vor semnala in 28 martie, iar perioade in care va ploua vor fi cu o probabilitate relativ ridicata si dupa data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, izolat insotite de descarcari electrice.

Prognoza meteo in Oltenia

In primele zile ale intervalului, vor fi usoare oscilatii termice, iar valorile termice vor fi local apropiate de normele climatologice, cu maxime de 14…17 grade si minime de 2…5 grade, mai coborate in noaptea de 25/26 martie cand in nordul regiunii vor fi temperaturi negative si conditii de bruma. Din 28 martie, insa, vremea se va incalzi treptat, dar semnificativ, astfel ca -pana spre finalul perioadei de referinta- ziua vor fi temperaturi de 20…24 de grade, iar noaptea de 6…10 grade, mediat regional. Va ploua local in 27-28 martie, iar perioade cu ploi vor fi cu o probabilitate ridicata si dupa data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, pe alocuri insotite de descarcari electrice.

Vremea la munte

Primele zile vor fi caracterizate de un regim termic in general apropiat de cel normal, in medie cu temperaturi maxime de 0…5 grade si minime negative, pana spre -6…-4 grade. Din data de 28 martie, vremea se va incalzi treptat, astfel ca -pana spre finalul intervalului de referinta- se vor inregistra valori mult mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, ziua in medie de 6…14 grade, chiar mai ridicate la altitudini de sub 1000 m, iar noaptea de 1…7 grade. La inceputul intervalului pe spatii mici vor fi pecipitatii mixte, iar in data de 28 martie pe arii relativ extinse vor fi mai ales ploi. Probabilitatea pentru precipitatii predominant sub forma de ploaie va fi ridicata si dupa data de 3 aprilie.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.