Vladimir Putin, cu ”valiza nucleara” la inmormantarea lui Jirinovski? Cum arata in interior

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, ar fi mers cu valiza nucleara la inmormantarea ultranationalistului rus Vladimir Jirinovski, care a decedat la varsta de 75 de ani.

Presedintele rus Vladimir Putin ar fi venit cu valiza nucleara la inmormantarea lui Vladimir Jirinovski

Liderul de la Kremlin a fost insotit de un barbat imbracat la costum care cara o geanta, iar publicatia Daily Mail noteaza ca ar fi fost vorba chiar despre valiza nucleara, care poate lansa un atac de la distanta.

Persoanele prezente au fost indepartate din jurul sicriului in momentul in care Vladimir Putin a tinut un moment de reculegere la capataiul aliatului sau politic, nationalistul Vladimir Jirinovski.

S-a speculat ca aliatul lui Vladimir Putin ar fi decedat din cauza COVID-19, potrivit The Sun. Agentia rusa de presa TASS scria ca decesul ar fi venit „dupa o boala grava si prelungita”.

In contextul agresiunii pe care a declansat-o Federatia Rusa impotriva Ucrainei, amenintarea nucleara a fost prezenta atat in retorica propagandei ruse, cat si in discursul Kremlinului.

Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a vorbit despre doctrina nucleara rusa si a mentionat scenariile in care ar putea fi folosite arme de acest gen, insa la cateva zile tot el declara ca „operatiunea” din Ucraina nu impune utilizarea armamentului nuclear si ca se va recurge la el doar in eventualitatea in care Rusia se va confrunta cu o „amenintare existentiala”.

In acest timp, trupele lui Putin au efectuat cel mai recent atac salbatic asupra Ucrainei, ucigand 30 de civili si ranind 100 intr-o lovitura cu racheta asupra unei gari.

Jirinovski a fondat Partidul Liberal Democrat al Rusiei – un nume care a dezmintit opiniile sale xenofobe – in 1991, cand Uniunea Sovietica se destramase, iar grupul a devenit primul partid de opozitie recunoscut oficial din tara.

El a facut declaratii scandaloase in timpul carierei sale, inclusiv amenintari de a lansa arme nucleare impotriva diferitelor tari si de a pune mana pe Alaska din Statele Unite.

El a cerut, de asemenea, ca Moscova sa extinda frontierele Rusiei pana la punctul in care soldatii sai isi pot „spala cizmele in apele calde ale Oceanului Indian”.

Cum arata pe interior valiza nucleara a lui Vladimir Putin

Valiza nucleara a lui Putin a fost creata in 1980.