Meteorologii au schimbat iar prognoza meteo. ANM anunta cod galben de vreme severa

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis noi informari de cod galbem. Meteorologii anunta ca vremea se raceste din nou.

INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 9 aprilie, ora 13 – 12 aprilie, ora 9

Fenomene vizate: intensificari temporare ale vantului, manifestari de instabilitate atmosferica, vreme in racire accentuata

Publicitate

In intervalul mentionat, temporar vantul va avea intensificari in toata tara, cu viteze in general de 45…55 km/h si pe arii restranse de peste 60 km/h.

Sambata (9 aprilie) in regiunile intracarpatice, iar duminica (10 aprilie) in cele sud-estice local vor fi manifestari de instabilitate atmosferica: averse ce pot avea caracter torential, intensificari ale vantului, descarcari electrice, vijelii si izolat grindina.

Incepand de duminica, vremea va deveni deosebit de rece in toata tara. In noaptea de luni spre marti (11/12 aprilie), indeosebi in jumatatea nordica a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative si se va produce bruma.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 9 aprilie, ora 13 – 9 aprilie, ora 21

Fenomene vizate: intensificari ale vantului, manifestari de instabilitate atmosferica

Zone afectate: Banat, Crisana si local in Transilvania si Maramures

In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin intensificari ale vantului cu rafale de 55…65 km/h si pe arii restranse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descarcari electrice si izolat grindina.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 3 – 11 aprilie, ora 9

Fenomene vizate: ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului

Zone afectate: la munte

La munte va ninge, local insemnat cantitativ si se va depune strat de zapada. Vantul va avea intensificari cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depasi 90 km/h, viscolind ninsoarea.
Nota: In Transilvania, duminica dimineata vor fi precipitatii mixte.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.