Cine este Generalul de fier al Ucrainei: „Sper ca lumea intreaga sa inteleaga”

El este generalul care conduce fortele armate ucrainene si este cel care merita tot respectul pentru succesele militare obtinute pana acum. Valeri Zaluzhni este comandantul sef al Fortelor Armate ucrainene, omul care a orchestrat si conduce Batalia de la Kiev. Generalul in varsta de 48 de ani, nascut intr-o familie de militari, a fost numit in rolul sau actual de catre presedintele Volodimir Zelenski in iulie 2021, dar, ca multi alti comandanti, Zaluzhni se pregatea pentru un atac rusesc din 2014, relateaza Politico, descriindu-l ca fiind un „general de fier”.

Spre deosebire de Norman Schwarzkopf, care a condus trupele americane in Primul Razboi din Golf, sau David Petraeus, care a prezidat razboiul din Irak si si-a castigat porecla de „Regele David”, Zaluzhni a evitat pana acum sa pozeze in calitate de erou , lasand toata lumina reflectoarelor lui Zelenski.

„Noi, membrii serviciului militar ucrainean, am aratat ca luptam si vom lupta pentru libertate, democratie si dreptul de a trai in lumea civilizata pe care o protejam astazi.

Publicitate

Cu sprijinul occidental, suntem capabili sa eliminam raul, pentru ca nu vrem o repetare a scenariilor din Europa pe care le avem in Ucraina: uciderea femeilor si a copiilor, distrugerea infrastructurii. Omenirea are o sansa pentru o viata linistita. Sper ca lumea intreaga sa inteleaga asta. Suntem pregatiti sa ducem la bun sfarsit treaba eliminarii raului”, – a spus Valerii Zaluzhni.

“Washington, Moscova si cea mai mare parte a lumii se asteptau ca Rusia sa invinga armata Ucrainei in cateva zile. Dar nu si Valeri Zaluzhni, comandantul sef al Fortelor Armate ucrainene, care a orchestrat si a condus lupta care a lasat fortele ruse insangerate”, scriu jurnalistii de la Politico.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.