Viktor Orban, anunt de ultim moment despre Romania: „Am venit la Bucuresti dupa…”

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a declarat sambata la Bucuresti ca Romania ar trebui sa fie admisa in spatiul Schengen „cat mai curand” si ca decizia luata de Consiliul JAI a fost „gresita”. El a transmis sprijinul Ungariei pentru Romania in aceasta problema.

„Am venit la Bucuresti dupa 8 ani si vad dezvoltarea din aceasta perioada, imi felicit prietenii din Romania. Aceasta dezvoltare justifica parteneriatul si intrarea Romaniei in Schengen.

Decizia in cadrul UE a fost gresita si ar trebui corectata.

Romania ar trebui sa fie inclusa in Schengen cat de curand. Imi asigur prietenii din Romania ca pot conta pe acest subiect pe tara noastra.

Avem un razboi intr-o tara vecina si cu Romania si cu Ungaria, avem o criza energetica, avem probleme cu preturile, toate economiile europene lupta cu inflatia. Liderii europeni au decis sa se rupa de economia ruseasca. In acest timp, in Statele Unite avem o serie de masuri de protejare a economiei cum nu am mai vazut in trecut.

Istoria economiei europene cand importam energie si materii prime ieftine din Rusia s-a terminat. Dorim sa avem crestere economica si securitate. Nu avem o strategie noua, dar noi, liderii, trebuie sa ne asiguram ca vom asigura popoarelor noastre securitate energetica.

Suntem aici, impreuna, pentru ca am fost de acord sa identificam noi surse de energie regenerabila pentru Europa. Dar ramane doar un vis pana cand vom avea conditii efective pentru a realiza conexiunile.

Avem in jurul Europei astfel de surse, regiunea Marii Caspice este o astfel de regiune cu resurse, de accea, CE a acordat atentie Azerbaidjanului si am dezvoltat colaborarea. Noi, in Ungaria suntem mandri ca putem sa participam la o astfel de investitie strategica unica, pentru ca este tot mai important sa fim inovativi”, a declarat premierul Ungariei – Viktor Orban despre acordul energetic semnat sambata la Bucuresti.

„Ne pregatim sa construim cel mai lung cablu submarin de transport al energiei.

Daca as fi cu 30 de ani mai tanar as spune ca trebuie sa fii rock and roll sa construiesti un asemenea cablu pe sub mare”, a mai declarat Orban.