Vesti bune pentru acesti romani. Masurile intra in vigoare de la 1 ianuarie 2022. Marcel Ciolacu a facut anuntul

Vesti bune pentru acesti romani. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anuntat ca pachetul social va intra in vigoare la 1 ianuarie 2022. In acest pachet sunt incluse majorarea alocatiilor, cresterea pensiilor cu 10%, majorarea pensiei minime la 1.000 de lei, a 13-a indemnizatie pentru persoanele cu dizabilitati si sprijin pentru pensionarii cu pensii de pana la 1.600 de lei.

Vesti bune pentru acesti romani.

„Pachetul social, conditia impusa de PSD pentru a intra la guvernare, va intra in vigoare la 1 ianuarie 2022. Asa cum am promis, alocatiile vor fi majorate pentru copiii intre 0-2 ani si cei cu dizabilitati la 600 lei, iar pentru copiii intre 2-18 ani la 243 lei. Asa cum am promis, persoanele cu dizabilitati vor primi a 13-a indemnizatie. Asa cum am promis, pensia minima va creste de la 800 la 1.000 lei, iar pentru restul pensiilor cresterea va fi de 10%. In acelasi timp, in luna ianuarie, toti pensionarii cu pensii pana in 1.600 de lei vor primi un ajutor pentru iarna, astfel incat toti vor ajunge in ianuarie la suma de 2.200 lei (pensie + ajutor)”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

„Am inceput cu cei mai vulnerabili, insa, pe masura ce economia isi va reveni, vom gasi solutii pentru a continua cresterea veniturilor tuturor romanilor”, a mai spus presedintele PSD.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Astfel, persoanele care au pensii intre 1.000 si 1.600 de lei vor primi in luna ianuarie un ajutor financiar pentru a-si putea plari facturile la energie. Sprijinul va fi acordat diferentiat, in functie de valoarea pensiei, astfel incat veniturile lor sa ajunga la 2.200 de lei, anuntat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Pensionarii cu veniturile cele mai mici primesc un ajutor, astfel incat oricine are pensia cuprinsa intre 1.000 si 1.600 de lei sa ajunga la venituri de 2.200 de lei in luna ianuarie. Astfel – si acestea sunt cifrele concrete – ajutorul va fi acordat diferentiat. Cine are pensia de 1.000 de lei va primi un ajutor de 1.200 de lei. Cine are pensia de 1.001 va primi un ajutor de 1.199 de lei. Cine are pensia de 1.002 lei va primi un ajutor de 1.198 de lei, iar ajutorul va scadea pe masura ce pensia este mai mare. Astfel ca persoanele cu 1.600 de lei pensie vor primi 600 de lei acest ajutor, sprijin financiar din partea guvernului”, a declarat Gabriela Firea intr-o conferinta de presa.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.