Varianta din Marea Britanie „ar putea fi asociata cu un grad mai mare de mortalitate.”

Studiile preliminare sugereaza ca varianta de coronavirus care a aparut in Marea Britanie ar putea fi mai mortala, a spus premierul Boris Johnson.

Cu toate acestea, ramane o incertitudine uriasa in ceea ce priveste numarul – si se asteapta ca vaccinurile sa functioneze.

Datele provin de la matematicieni care compara ratele de deces la persoanele infectate fie cu versiunea noua, fie cu cea veche a virusului.

Publicitate

Noua varianta mai infectioasa s-a raspandit deja pe scara larga in Marea Britanie.

Boris Johnson a declarat intr-un briefing din Downing Street: „Pe langa raspandirea mai rapida, acum pare, de asemenea, ca exista unele dovezi ca noua varianta care a fost identificata pentru prima data in Londra si sud-est ar putea fi asociata cu un grad mai mare de mortalitate.”

„In mare masura, impactul acestei noi variante inseamna ca NHS se afla sub o presiune atat de intensa”, scrie BBC

Public Health England, Imperial College London, London School of Hygiene and Tropical Medicine si University of Exeter au incercat fiecare sa evalueze cat de mortala este noua varianta.

Dovezile lor au fost evaluate de oamenii de stiinta din grupul consultativ pentru amenintari cu virusuri respiratorii noi si emergente (Nervtag).

Grupul a concluzionat ca exista o „posibilitate realista” ca virusul sa devina mai mortal, dar acest lucru este departe de a fi sigur.

Sir Patrick Vallance, consilierul stiintific sef al guvernului, a spus ca dovezile „nu sunt inca puternice”.

„Vreau sa subliniez ca exista o multime de incertitudine in jurul acestor numere si avem nevoie de mai multa munca pentru a obtine un control precis asupra acesteia, dar evident este ingrijorator faptul ca aceasta are o crestere a mortalitatii, precum si o crestere a transmisibilitatii. . ”

Articolul continuă după reclame

Lucrarile anterioare sugereaza ca noua varianta se raspandeste cu 30% si 70% mai repede decat altele si exista indicii ca este cu aproximativ 30% mai mortala.

De exemplu, la un numar de 1.000 de persoane de peste 60 de ani, infectati cu varianta veche, s-ar putea sa se astepte ca 10 dintre acestia sa moara. Dar aceasta creste la aproximativ 13 cu noua varianta.

Aceasta diferenta se gaseste atunci cand s-au analizat toti cei care au fost testati pozitiv pentru Covid, dar analizand doar datele din spitale nu s-a constatat nicio crestere a ratei mortalitatii. Asistenta spitaliceasca s-a imbunatatit pe parcursul pandemiei, pe masura ce medicii se descurca mai bine in tratarea bolii.

Noua varianta a fost detectata pentru prima data in Kent in septembrie. Acum este cea mai comuna forma a virusului in Anglia si Irlanda de Nord si s-a raspandit in peste 50 de alte tari.

Vaccinul Pfizer si Oxford-AstraZeneca sunt asteptate sa functioneze impotriva variantei care a aparut in Marea Britanie.

Cu toate acestea, Sir Patrick a spus ca exista mai multe ingrijorari cu privire la alte doua variante care au aparut in Africa de Sud si Brazilia.

El a spus: „Au anumite caracteristici, ceea ce inseamna ca ar putea fi mai putin susceptibile la vaccinuri.

„Sunt cu siguranta mai ingrijoratoare decat cea din Marea Britanie in acest moment si trebuie sa studiem acest lucru foarte atent.”

Premierul a declarat ca guvernul este pregatit sa ia masuri suplimentare pentru a proteja granitele tarii pentru a impiedica intrarea de noi variante.

„Chiar nu o exclud, este posibil sa trebuiasca sa luam masuri suplimentare”, a mai spus el.

Saptamana trecuta, guvernul a extins interdictia de calatorie in America de Sud, Portugalia si multe tari africane, pe fondul ingrijorarilor legate de noile variante, in timp ce toti calatorii internationali trebuie sa prezinte rezultate negative inainte de plecarea in Marea Britanie si sa intre in carantina la sosire.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.