Un roman a gazduit 11 refugiati din Ucraina: ”La plecare s-au trezit in jurul orelor 05:00, eu dormind butuc”

Omenia si bunatatea nu au granite si depasesc chiar si barierele lingvistice. O demonstreaza povestea emotionanta a unui barbat din Alba care a gazduit un grup de refugiati ucrainieni. Un roman cu suflet mare a povestit pe Facebook ”patania” vietii lui! Mesajul acestuia a facut inconjurul internetului!

Romanul a avut parte de surpriza vietii lui

„Sa va spun „patania” mea cu un grup de 11 refugiati ucrainieni din Kiev. Scurt : sambata au ajus la mine, cazat, mancat, dormit trebuiau sa plece duminica dimineata spre granita ungara(Nadlac in prima faza.). Sambata noaptea mi-au scris, eu fiind la un eveniment si munceam, daca pot sa-i mai cazez o zi, bineteles am incuvintat.

Astazi la plecare s-au trezit in jurul orelor 05:00, eu dormind butuc, si-au aranjat paturile, au maturat, dat cu mopul in casa, curatat baia si pe deasupra mi-au lasat si un cadou de desprtire sau revedere si anume un cuier pe roti.

Nu am vrut sa-l accept, dar au zis ca e cadoul lor pentru mine si s-ar bucura sa il accept. Concluzia: omenia nu are apartenenta etnica, religioasa, politica sau ce o mai fi, omenia si educatia se „cultiva”. La plecare m-au rugat sa ma asez cu ei, au rostit ceva in ucrainiana si si-au facut semnul crucii”, a scris barbatul pe grupul Uniti pentru Ucraina-Alba.