Un comandant rus capturat de Ucraina rupe tacerea. Care este, de fapt, adevarul despre trupele rusesti

Un comandant rus, capturat de fortele din Ucraina, a condamnat genocidul facut de Rusia. El sustine ca trupele rusesti au fost pacalite sa creada ca nazistii au ocupat Kievul si ca acesta are nevoie sa fie eliberat. Comandantul a mentionat ca ii este rusine ca a ajuns in aceasta situatie.

„Ni s-a spus ca Ucraina este dominata de un regim fascist, unde nationalistii si nazistii au preluat puterea si ca noi trebuie sa ne ducem si sa eliberam poporul ucrainean.

Publicitate

Eu, personal, tocmai cand am intrat pe acest teritoriu si am vazut pugilisi profesionisti, Usyk si Lomachenko, mereu mi-a placut sa-i urmaresc boxand, ei sunt pugilistii mei favoriti. Cand i-am vazut punand mana pe arme si spunand ca au fost determinati sa o faca, a fost momentul in care mi-a fost rusine ca am venit in Ucraina.

Fiti curajosi! Va aflati intr-o situatie tensionata, dar mergeti si luptati impotriva comandantului vostru. Acesta este genocid. Oamenii sunt ucisi. Rusia nu poate sa castige aici chiar daca noi mergem pana la capat. Nu putem invada teritoriul, nu putem invada acesti oameni!

Nu imi pot gasi cuvintele pentru a-mi cer e scuze poporului ucrainean. Cer Ucrainei sa-i lase in viata pe soldatii rusi. Oamenilor din armata rusa si ai Serviciului Trupelor de Garda Nationala Federala situati aici le este rusine, ei nu vor razboi. Ei nu vor sa va omoare, ucraineni”, a declarat Dmitri Mihailovici Astakov, locotenet – comandant rus.

El a declarat ca ii pare „rau” pentru oamenii de acasa, din Rusia, care sunt „dezinformati”.

„Unii nici macar nu au internet. Ei nu au nicio alternativa (la mass-media de stat). Li se spala constant creierul”, a spus el.

„Poate ca am meritat cu adevarat sa invat aceasta lectie, pentru a putea in sfarsit sa vad si sa incerc sa o spun celor care sunt in Rusia. Ei nu realizeaza ce se intampla aici.

„Pentru cei care privesc acest videoclip: puteti sa credeti ce vreti despre mine, ca am fost fortat, intimidat sau ca textul a fost pregatit dinainte. Orice ar fi. O sa vi-l spun direct. Daca cineva ar veni pe teritoriul meu, as face acelasi lucru pe care l-au facut acesti oameni (ucrainenii). Si as avea dreptate. Si ei au dreptate acum. In timp ce eu trebuie sa stau aici si sa ofer scuze”.

„Va implor, opriti-va inainte de a fi prea tarziu. Dati-ne o sansa sa ne intoarcem acasa. Fa alegerea corecta. Sa ne intoarcem acasa. Oamenii au inceput sa se adune acolo, au inceput sa inteleaga ceva. Sarcina noastra este sa evitam distrugerea totala a acestor doua natiuni.”

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.