Alerta ANM. Gerul loveste Romania. Temperaturile coboara pana la – 18 grade

Alerta ANM. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo valabila de miercuri pana sambata. Meteorologii anunta vreme geroasa, cu temperaturi ce vor cobori in unele zone pana la minus 18 grade. Temperaturile scazute vor fi insotite si vant, care va amplifica si mai mult senzatia de frig.

In intervalul miercuri – sambata, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada. Va fi ger noaptea si dimineata, la inceput in depresiunile intramontane si in dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) si vineri spre sambata (11/12 martie) in centrul si nordul tarii si pe arii mai restranse in rest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -14 si -4 grade, cu valori mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade.

Publicitate

Vantul va avea unele intensificari in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei, indeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) si vineri (11 martie), cu viteze la rafala, in general de 45…55 km/h, iar senzatia de frig va fi amplificata.

In sud si est, precum si la munte, pe arii restranse va mai ninge slab.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.