Vine iarna in Romania. Alerta ANM! Cod Portocaliu si Galben de ninsoare!

Vine iarna in Romania. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta ce se va intampla in orele urmatoare. Potrivit meteorologilor, vremea se strica si mai rau, in toata tara.

Alerta METEO

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10

Fenomene vizate: intensificari ale vantului, ninsori viscolite

Zone afectate: sud-estul tarii

In intervalul mentionat, in sud-estul tarii, temporar vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala in general de 55…65 km/h si local va fi viscol.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10

Fenomene vizate: ninsori viscolite, strat de zapada consistent si vizibilitate redusa

Zone vizate: judetele Constanta si Tulcea

In judetele Constanta si Tulcea va ninge insemnat cantitativ (20…30 l/mp) si se va depune strat de zapada pe alocuri consistent. Vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze de 60…70 km/h, ninsoarea va fi viscolita, iar vizibilitatea va scadea semnificativ. Pe litoral si in delta, rafalele vor atinge 80…90 km/h si vor fi precipitatii mixte.

INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 1 martie, ora 10 – 3 martie, ora 10

Fenomene vizate: ninsori si intensificari ale vantului

In intervalul mentionat in estul, sudul si centrul tarii, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zapada.

Vantul va avea intensificari in Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum si in zona montana inalta, cu viteze in general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea.

Nota: Pana la mijlocul saptamanii vremea va fi rece pentru inceputul lunii martie in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in est si sud-est unde si vantul va amplifica senzatia de rece.