Un nou incendiu in Constanta chiar in noaptea de Boboteaza. Zeci de oameni au fost evacuati de urgenta

Un nou incendiu in Constanta. In toiul noptii, 30 de familii au fost evacuate din cauza unui incendiu care a cuprins subsolul cladirii.

Militarii au declansat operatiunile de salvare si in scurt timp au reusit sa evacueze toata cladirea.

Locatarii imobilului au fost cei care au sunat la 112. Pana la sosirea pompierilor, unii dintre ei au reusit sa iasa singuri din case. 5 adulti si un copil au fost salvati din cladirea cuprinsa de fum cu ajutorul autoscarii. La fel un barbat care se refugiase pe acoperisul blocului. Medicii ajunsi la fata locului i-au acordat ingrijiri, iar omul este acum in afara oricarui pericol.

“La subsol ardea cu flacara/// S-au evacuat 13 persoane, 3 copii si 10 adulti. S-a acordat primul ajutor era o persoana care avea probleme cu astm i s-a acordat oxigen. Nu au fost persoane intoxicate cu fum toate au fost evacuate cu scarile sau de colegii care au facut binoamele de cautare salvare”, a declarat Col. Dan Constantinescu, comandant de interventie ISU Dobrogea.

Focul a izbucnit la subsolul cladirii, iar in scurt timp flacarile au cuprins tot spatiul si imobilul a fost inundat de un fum dens.

,,Au fost alocate din primele momente 5 autospeciale de stingere, o autospeciala transport voctime multiple, 3 echipaje smurd B si un echipaj SAJ un total de aproximativ 40 de pompieri”, a declarat si Razvan Parconie, purtator de cuvant ISU Dobrogea.

Politistii si pompierii vor stabili de la ce a pornit focul si cine este vinovat de producerea acestui incident.

Acest incendiu vine la aproximativ trei saptamani dupa ce un bloc cu 135 de apartamente a ars aproape in intregime. 37 de masini si 35 de apartamente au fost distruse atunci de flacarile mistuitoare, iar peste 100 de oameni au ramas fara locuinte in toiul iernii.