Un influencer italian a fost denuntat pentru instigarea la sinucidere pe TikTok

Un „influencer” italian cu peste 700.000 de adepti pe reteaua sociala de tineret TikTok a fost denuntat pentru incitare la sinucidere, dupa ce a publicat un videoclip in care doua persoane sunt vazute jucand un joc care poate duce la sufocare, a raportat joi politia din Florenta.

Parchetul florentin a lansat o ancheta pe retelele de socializare in care l-au identificat si denuntat pe „influencer”, o femeie de 48 de ani din Sicilia in al carei profil TikTok au gasit „un videoclip in care un barbat si o femeie isi acopera tata, inclusiv nasul si gura, cu banda transparenta, ingreunand respiratia. „, scrie ELUNIVERSO

Aceste tipuri de „provocari extreme” sunt continut „extrem de periculos” pe retelele de socializare, vizibile utilizatorilor, inclusiv minorilor, care le pot imita, a declarat politia intr-un comunicat.

Publicitate

Videoclipul, care a fost deja eliminat din retea, a dat posibilitatea politiei sa gaseasca mai mult continut similar de la „influencer” care i-a permis sa „castige popularitate si atentie” in retea, unde are „mai mult de 731.000 de urmaritori „, conform informatiilor din comunicat.

Articolul continuă după reclame

Vinerea trecuta, o fetita de 10 ani a murit sufocata in Palermo in timp ce efectua una dintre aceste provocari extreme pe TikTok, ceea ce a determinat autoritatile italiene sa blocheze reteaua sociala pentru a intensifica controalele de varsta si, astfel, pentru a preveni accesul minorilor la acest continut .

Aceasta decizie a deschis o dezbatere in Italia cu privire la limitele impuse retelelor.

Garantul protectiei datelor si al confidentialitatii a denuntat ca TikTok „nu este capabil sa verifice varsta tuturor utilizatorilor sai”, care, conform legislatiei italiene, trebuie sa depaseasca 14 ani fara consimtamantul parintilor, asa ca a dispus blocarea retelei sociale pana la pe 15 februarie.

Dupa aceste evenimente, TikTok, care are aproximativ 100 de milioane de utilizatori in Europa, a asigurat ca securitatea este o „prioritate” pentru aceasta retea sociala si a fost „disponibila” autoritatilor pentru a colabora la anchete.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.