Un cunoscut medic roman reactioneaza dur: „Sa fie foarte clar. Ne aflam la cateva secunde astrale de un conflict sangeros, posibil mondial”

Medicul roman Gabriel Diaconu a facut o analiza a situatiei de la granita Ucrainei. Potrivit medicului, Rusia se face vinovata de ceea ce se intampla. Iata ce spune doctorul:

„Zilele acestea cern apele mediatice. In timp ce timpul ramas la dispozitie negocierilor si diplomatiei se scurge, nisip in clepsidra, propaganda pro-rusa, respectiv operatiunile de dezinformare escaladeaza si in Romania.

Interesul e simplu: adancirea faliei intre cetateni si stat, autoritate, institutii. Efectul este apatia, indiferenta si “intorsul privirii”, incat solidaritatea, sau raspunsurile coerente, sa fie sufocate din fasa.

Nu scriu aceste randuri ca medic. Nici ca psihiatru. Scriu aceste randuri ca expert in consecintele torturii, abuzului respectiv impactul dramatic pe care il are razboiul asupra populatiilor.
Iluzia impunitatii creste ca mucegaiul in umbra umeda a indiferentei.

Sa fie foarte clar. Rusia este, la acest moment, stat agresor. Ameninta cu teroare, isi etaleaza arsenalul in evantai si a luat deja ostatic agenda publica, deja mult incercata dupa doi ani de pandemie si suferinta sanitara, la momentul cand umanitatea avea cel mai mult nevoie de politici comune de redresare economica. Isi urmareste propriile interese. E un stat “rogue”, rupt de conceptul parteneriatelor autentice. Negociaza cu arma pe masa, si sustine in tot acest timp ca se simte amenintata.

Inclusiv in Romania, ca de altfel in toate tarile de pe flancul estic NATO, presa aservita pompeaza in fiecare zi mesaje de decredibilizare a UE, US, pact euro-atlantic, occidentalism. E o suveica neintrerupta, dublata de interpretarea malitioasa a diverselor evenimente menite tocmai sa creasca securitatea, in fata dovezilor cumulate ca ne aflam la cateva secunde astrale de un conflict sangeros, posibil mondial”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.