Un cunoscut medic roman a izbucnit: „Totul a fost prezis. O patura de cretini decid”

Un cunoscut medic roman a lansat un atac dur. Mesajul integral transmis de medicul Gabriel Diaconu pe retelele de socializare.

„Smintiti si neghiobi

Facand abstractie, pentru moment, de situatia particulara in care ne aflam, sunt zile in care imi iau un moment sa ma minunez de cat de vasta, diversa si salbatic creativa a devenit natura prostiei omenesti.

Eu, care n-am crezut in miracole, gasesc greu de explicat rational cum de nu pica cerul pe noi si nu ne-aruncam precum antilopele in Nil, direct in gura crocodililor, la cati smintiti si neghiobi traiesc nestingheriti, ba mai fac si prozeliti.

Publicitate

Ma reconciliez la gandul ca, intr-o lume atat de sparta, atat de vulnerabila la dezinformare, e posibil ca maine poimaine sa avem nu doar miscari in favoarea ideii ca pamantul e plat, vaccinul e otrava si doctorii tirani, dar si ca s-ar putea ca roata e semnul Antihristului, iar bicicletele o unealta a diavolului.

Totul a fost prezis de marii artisti ai absurdului, care anticipau o vreme cand omul va avea parte de un asemenea huzur al mintii, deposedat de amenintarile lui naturale si de contactul cu semeni incat sa ramana minim intelept. ”Sapiens”. Bine ai venit, homo idioticus!

Ceea ce n-ar fi trebuit sa devina subiect de controversa, accesul unui sportiv intr-o tara straina, s-a tranformat intr-o sarada internationala. Pe de o parte Australia a aratat – oare a cata oara – ca nu stie sa-si trateze oaspetii la frontiera. Pe de alta parte sportivul, intamplator un cetatean cu har la nimeritul mingii dar altfel chior la cat de multa influenta poate avea discursul lui printre oameni care NU se uita la tenis, dar adora vedetele, s-a culcat atlet si s-a trezit Iisus pe cruce.

Asa iau nastere noi religii, poti sa propui. In loc de crucifix, s-ar putea de maine sa inceapa unii sa-si puna la gat pandante cu o racheta si-o mingiuta mica, verde, in varf, semn al convingerii lor ca doar asa vor fi salvati de la stranutul mucos al destinului.

Articolul continuă după reclame

Poti sa-i contrazici? Nu poti sa-i contrazici.

La fel cum, prin diverse recesuri si diverticuli ai acestei lumi purulente, grupuri si grupulete intretin credinte care mai de care mai stridente, mai intortocheate, majoritatea in defavoarea lor la o scurta privire analitica. Aici nu mai vorbim de proverbialul cui in talpa. Deja sunt oameni care-si lauda unul altuia cuiul din cap.

Rand pe rand bunele practici pentru care parintii, bunicii, prieteni necunoscuti de pretutindeni au luptat si au murit in conditii groaznice, deposedati de minima resursa, ca e apa, ca e tifon, ca e dezinfectant sau sapun, sunt luate in ras si inlocuite cu un barbarism digital.

Imagineaza-ti posibil, macar pentru un moment, un protest sub forma de petrecere intr-o epidemie de tifos exantematic. Sau un curent online pentru dreptul sfant la dizenterie.

Era odata un curent, printre modelele haute couture de la Paris, sa slabesti folosind un vierme intestinal, mai exact tenia. Fetiscane torturate la gandul formei fara fond se infectau, voluntar, cu parazitul. Fara sa cunoasca nici ciclul natural al viermelui in natura, nici complicatiile posibile ale traitului cu faptura in tine.

Nu, nu e o ”minunata lume noua”. E o lume in care ne uitam la urmarile zecilor de ani in care ne-am abandonat placerii si infatuarii, un produs colateral pacii, cand prea putini mai sunt interesati din ce se face cartoful pai, sau cum poate sa apara carne la caserola. Lucruri simple, care tin de simpla cunoastere, au disparut din vocabularul comun. Noi nu i-am mai invatat, ei n-au mai fost curiosi sa afle.

Si suntem aici. O patura larga de cretini decid, prin sminteala si neghiobie, soarta celor ce le-au dat nume, dar si lumea care vine dupa ei, a copiilor care au apucat astfel de vremuri incat, mai tarziu, sa sorteze in minte acesti ani ”noul” normal.

Acesta e ”noul normal”? Era o intrebare pe care parintii mi-o puneau, uneori, cand eram mic: ”tie ti se pare normal?”

Si nu era peiorativa. Era o invitatie clara sa judec normalitatea. Cat eram eu de mic. Sa judec normalitatea.

Asa ca risc, si intreb: Voua vi se pare normal?”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.