Cand se termina pandemia? Anuntul facut de OMS

Covid 19 va continua sa faca multe greutati cel putin in urmatoarele trei luni, dar „sfarsitul pandemiei este aproape”, a declarat David Nabarro, trimisul special al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Covid 19.

“Ma tem ca alergam la maraton, dar nu exista nicio sansa reala sa spunem ca suntem la sfarsit – se vede finalul, dar nu suntem acolo. Vor mai fi niste valuri”, a declarat David Nabarro, trimisul special al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Covid 19.

Articolul continuă după reclame

Nabarro a raportat ca virusul va continua sa se dezvolte, sa evolueze, scrie Sky News.

„In primul rand, acest virus continua sa evolueze. Avem Omicron, dar or sa apara mai multe variante. In al doilea rand, afecteaza intr-adevar intreaga lume. Si, in timp ce serviciile de sanatate din Europa de Vest abia fac fata, in multe alte parti ale lumii sunt complet coplesite”, a declarat acesta.

Publicitate

El a adaugat ca nu mai pot fi luate masuri suplimentare, mai ales in tarile sarace.

„Oamenii trebuie sa continue sa lucreze. Sunt alegeri foarte dificile de catre politicieni in acest moment. Va fi dificil cel putin in urmatoarele trei luni”, a trnsmis trimisul OMS.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.