Un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin, declaratie incredibila in timpul slujbei condusa de patriarhul ortodox Kiril: „Aceasta icoana va proteja armata rusa”

Un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin a recunoscut ca operatiunea militara a Rusiei in Ucraina nu a decurs atat de repede pe cat si-a dorit Kremlinul, relateaza Reuters, citat de The Guardian.

Seful Garzii Nationale Viktor Zolotov a dat vina pentru progresul mai lent decat se astepta, pe faptul ca fortele ucrainene de extrema dreapta se ascund in spatele civililor, o acuzatie facuta in mod repetat de oficialii rusi.

Vorbind la o slujba bisericeasca condusa de patriarhul ortodox Kiril duminica, Zolotov a spus:

Publicitate

„As vrea sa spun ca da, nu totul merge atat de repede pe cat ne-am dori.

Dar ne indreptam spre obiectivul nostru pas cu pas si victoria va fi pentru noi, iar aceasta icoana va proteja armata rusa si va accelera victoria noastra.”

Zolotov este un puternic oficial de securitate care s-a ocupat candva de securitatea personala a lui Putin si care acum conduce Garda Nationala.

Comentariile sale au semnalat cea mai puternica recunoastere publica din partea Moscovei ca progresele Rusiei nu au mers conform planului. De asemenea, pareau sa fie in dezacord cu evaluarea de vineri a ministrului rus al apararii, Serghei Soigu, care i-a spus lui Putin ca „totul merge conform planului”.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.