Rusia, anunt de ultima ora: „Va fi finalizat la timp si in intregime”

Rusia neaga ca a cerut Chinei ajutor militar in Ucraina

Rusia ar putea prelua controlul deplin asupra marilor orase ucrainene si are suficienta putere militara pentru a-si indeplini toate obiectivele in Ucraina , fara a avea nevoie de ajutor din partea Chinei, a spus Kremlinul, potrivit The Guardian.

Publicitate

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca trupele ruse ar putea lua „sub control deplin centrele majore de populatie” in Ucraina.

Publicitate

Intrebat de Reuters despre observatiile oficialilor americani care au spus ca Rusia a cerut Chinei echipament militar, Peskov a negat afirmatiile.

El a raspuns:

„Rusia are propriul potential independent de a continua operatiunea. Dupa cum am spus, merge conform planului si va fi finalizat la timp si in intregime.”

Un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin a recunoscut ca operatiunea militara a Rusiei in Ucraina nu a decurs atat de repede pe cat si-a dorit Kremlinul, relateaza Reuters.

Seful Garzii Nationale Viktor Zolotov a dat vina pentru progresul mai lent decat se astepta pe ceea ce el a spus ca fortele ucrainene de extrema dreapta se ascund in spatele civililor, o acuzatie facuta in mod repetat de oficialii rusi.

Vorbind la o slujba bisericeasca condusa de patriarhul ortodox Kiril duminica, Zolotov a spus:

„As vrea sa spun ca da, nu totul merge atat de repede pe cat ne-am dori.

Dar ne indreptam spre obiectivul nostru pas cu pas si victoria va fi pentru noi, iar aceasta icoana va proteja armata rusa si va accelera victoria noastra.”

Zolotov este un puternic oficial de securitate care s-a ocupat candva de securitatea personala a lui Putin si care acum conduce Garda Nationala.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.