Traian Basescu, reactie dura dupa ce Rusia a atacat Ucraina: „Putin a stiut ce vrea de la bun inceput”

Traian Basescu a vorbit despre situatia din Ucraina. Fostul presedinte al Romaniei sustine ca ca era de asteptat sa se porneasca acest conflict.

„N-am avut impresia ca a dat de inteles ca toate fostele republici sovietice sunt anexabile. Dar este clar ca a recunoscut Donetk si Luhanks drept state independente.

In acelasi timp, a semnat si un acord de cooperare militara cu cele doua noi state dupa Consiliul de Securitate de la Kremlin, ceea ce-i va permite sa aseze trupe, fara nicio retinere, in Luhansk si Donetk, inclusiv baze militare care sa vizeze NATO.”, a declarat fostul presedinte pentru WowBiz.

Publicitate

Traian Basescu: „Eforturi diplomatice inutile”.

„Astea sunt eforturi diplomatice inutile, cele facute de Presedintele Frantei, de Cancelarul Germaniei, de Premierul Ungariei si de Premierul Italiei, care vrea si dansul sa-i faca o vizita lui Putin.

Articolul continuă după reclame

Au fost pentru propria lor imagine, pentru ca nu au avut nicio legatura cu eficienta diplomatica. Putin a stiut ce vrea de la bun inceput”, a mai a mai spus europarlamentarul.

Vladimir Putin: „Rusia a fost jefuita.”

„Consider ca este necesar sa luam o decizie care ar fi trebuit luata cu mult timp in urma- sa recunoastem imediat independenta si suveranitatea Republicii Populare Donetk si Republicii Populare Lugansk. Solicit Parlamentului sa aprobe decizia si sa ratifice acordurile de prietenie si ajutor reciproc cu cele doua republici.(…) Rusia a fost „jefuita” cand Uniunea Sovietica s-a dezintegrat in 1991.(…) Principiile lui Lenin de a reconstrui Uniunea Sovietica au fost gresite.

Este o rusine ca pe aceste principii am construit fara sa ne gandim la viitor. Liderii de atunci au fost convinsi ca au reusit sa rezolve conflictele nationaliste, dar aceste probleme au fost doar o bomba cu ceas care s-au acutizat in anii ’80 si a dus la separarea de Uniunea Sovietica”, a declarat Valdimir Putin la Palatul Kremlin.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.