Tesla este cu un pas mai aproape de lansarea in India

Tesla s-a apropiat de lansarea sa in India la sfarsitul acestui an prin inregistrarea unei companii din tara.

Tesla Motors India si Energy Private Limited au fost incorporate saptamana trecuta cu sedii sociale in Bengaluru.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter in octombrie despre o incursiune in India.

Ministrul transporturilor din India, Nitin Gadkari, a declarat presei locale luna trecuta ca Tesla va incepe cu vanzarile si apoi s-ar putea uita la asamblare si productie in tara.
Cu toate acestea, oficialii locali au sugerat ca planurile Tesla pentru India nu sunt pe deplin clare.

Publicitate

Ministrul industriei din Karnataka, Jagadish Shettar, a declarat pentru Times of India ca „Chiar daca firma a fost inregistrata, inca nu exista claritati despre ceea ce vor face aici”.

Bengaluru este centrul industriei tehnologice din India.

Multe dintre companiile tehnologice din tara au sediul central acolo, de asemenee, si multe multinationale.

Articolul continuă după reclame

In dosar se arata ca unitatea indiana are trei directori, inclusiv David Feinstein, care este in prezent un executiv senior la Tesla, conform profilului sau de LinkedIn.
Fondatorul Tesla, Elon Musk, a devenit recent cea mai bogata persoana din lume, depasind-o pe Jeff Bezos, apartinator al Amazon cu o avere de peste 185 miliarde de dolari (135 de miliarde de lire sterline).

Incursiunea sa in India vine in timp ce prim-ministrul tarii Narendra Modi promoveaza productia si utilizarea vehiculelor electrice pentru a reduce dependenta de petrol a tarii si a reduce poluarea. Dar eforturile au fost impiedicate de lipsa investitiilor in productie si infrastructura, dar si de lipsa statiilor de incarcare.

Cu toate acestea, markerii din India se uita din ce in ce mai mult la vehiculele electrice, cee ace preconizeaza o piata in crestere.

Tata Motors, cel mai mare producator auto din India, este de asteptat sa lanseze o gama de vehicule electrice la preturi accesibile anul acesta, in timp ce Mahindra si Maruti vor lansa propriile versiuni tot anul acesta.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.