Surse: Guvernul a decis. Veste importanta pentru salariati si pensionari

Guvernul a decis. Surse guvernamentale au confirmat pentru stirileprotv ca Guvernul PSD-PNL-UDMR a hotarat sa creasca pensiile si salariul minim in Romania incepand cu 1 ianuarie 2023.

Astfel, potrivit sursi citate, salariul minim in Romania va fi majorat la 3000 de lei, de la 2550 de lei, cat este in prezent.

Recent, presedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat ca salariul minim in Romania trebuie majorat avand in vedere numarul mare al romanilor din sistemul privat care au aceste venituri, precizand ca va discuta despre asta in cadrul coalitiei guvernamentale.

Publicitate

”O treime dintre romanii angajati in zona privata se incadreaza la salariul minim. Vorbim de peste 1,5 milioane de romani” – a spus Marcel Ciolacu.

Se majoreaza salariul minim, dar se maresc si pensiile in Romania

De asemenea, potrivit surselor guvernamentale, vor fi marite si pensiile minime de la 1 ianuarie 2023, insa ”cresterea va fi de maximum 11 %, in functie de buget.”

11 miliarde de lei costa bugetul de stat majorarea pensiilor.

Salariul minim net pe economie este in prezent 1800 de lei. Un milion si jumatate de oameni il primesc, majoritatea lucrand la companii private.

Initial, PSD a anuntat majorarea pensiilor fara sa ii intrebe si pe colegii din coalitie, PNL si UDMR, fapt care i-a deranjat pe liberali.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.