Specialistul principal in boli infectioase al spitalului Sacco din Milano: „Va sosi o mare epidemie cu germeni multirezistenti”

Alarma a fost data de Massimo Galli, specialist in boli infectioase la spitalul Sacco din Milano, profesor la Universitatea de Stat si presedinte al Societatii italiane de Boli Infectioase si Tropicale, in ajunul Congresului al 19 – lea: „O alta mare epidemie, cauzata de germeni multirezistenti „.

Aceasta groaznica epidemie la care se refera specialistul va fi probabil cauzata de germeni multirezistenti si nu va fi in viitorul indepartat. S-ar putea sa apara la scurt timp dupa ceea ce traim acum.

O lectie de retinut

Publicitate

Dupa cum a raportat , virusologul a subliniat ca epidemia Covid a dat o lectie tuturor, facandu-ne sa intelegem cat de important este sa ai o retea epidemiologica buna. Galli a precizat insa ca in ultimii ani bolile infectioase au suferit  schimbari, in unele structuri spitalicesti figura specialistului in boli infectioase a fost chiar considerata inutila.

Prin urmare, este „oportun ca aceasta epidemie sa ne invete sa mergem exact in directia opusa. Astazi, din pacate, sanatatea publica este intr-o stare semicomatoasa. Devine esentiala, in special pentru anii urmatori, prezenta unei functii de specialitate in fiecare spital, nu numai din punct de vedere strict clinic, ci si din punct de vedere epidemiologic, astfel incat sa existe o posibila detectare precoce a afectiunilor ” , a explicat Galli.

Teribila profetie: „Ce se intampla dupa Covid”

Cunoscutul specialist in boli infectioase a avertizat apoi despre o noua epidemie cauzata de germeni multi-rezistenti care ar putea sa ne loveasca intr-un viitor nu prea indepartat.

„Sper din toata inima ca putem profita de aceasta lectie pentru a ne putea gasi mai pregatiti sa infruntam cealalta mare epidemie care vine. Vorbim despre cea cauzata de germeni multi-rezistenti , care afecteaza atat spitalele, cat si mediile in aer liber, una dintre principalele amenintari ale acestui deceniu. Si, in cele din urma, sper ca vom putea fi mai puternici pentru a face fata bolilor „istorice”, cum ar fi HIV si VHC ”, a spus renumitul virusolog, potrivit Ilgiornale

Prin urmare , desi intreaga lume se confrunta in continuare cu pandemia provocata de Covid, exista acum posibilitatea ca o alta epidemie sa soseasca la scurt timp.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.