Europa incearca sa mai spere pentru Brexit: pietele cresc in prezent

Pietele asteapta vesti pozitive pe frontul Brexit, intrucat discutiile nu s-au oprit. Ce se intampla in bursele mondiale, presate si de epidemii si de stimuli americani?

. Pietele de astazi : la ce sa ne asteptam in contextul Brexitului , al pandemiei si al pachetului de stimulare al SUA?

. Pietele europene sub standardul Brexitului: la ce sa ne asteptam?

. Bursele mondiale de valori: vaccinul impinge pietele

Bursele mondiale de valori urmaresc cu interes cele mai importante evenimente din aceasta saptamana, atentia este directionata, in primul rand, catre stirile care vin de la Brexelles: UE si Marea Britanie vor semna acordul comercial sperat inainte de 31 decembrie?

Publicitate

Intre timp, accelerarea vaccinului pare a fi singura licarire de optimism, deoarece pandemia se desfasoara si SUA raman blocate pe pachetul de stimuli .
Deci, ce se intampla astazi pe piete ?

Pietele europene sub standardul Brexitului: la ce sa ne asteptam?

Actiunile europene cresc astazi, 14 decembrie. Bursele au castigat la inceputul sesiunii (+ 0,82% in Dax, + 0,74% in Cac40 si + 0,75% la 21,865 puncte in Ftse Mib), sustinute de un optimism prudent asupra stimulilor SUA si pe frontul Brexit , unde exista inca negocieri.

Articolul continuă după reclame

Marea Britanie si UE au convenit duminica, 13 decembrie, sa continue negocierile, punand discutiile cap la cap, in timp ce diferentele cheie raman nerezolvate. Lira a revenit la stiri, dar prim-ministrul britanic Boris Johnson a avertizat in continuare companiile sa fie gata pentru o lansare fara acord pe 31 decembrie, cand se incheie perioada de tranzitie.
Pe frontul pandemiei, Germania a anuntat ca va intra intr-un blocaj dur in perioada de Craciun din cauza cresterii deceselor si a infectiilor cu coronavirus. Magazinele si scolile se vor inchide in toata tara incepand de miercuri, 16 decembrie.

Bursele mondiale de valori: vaccinul impinge pietele

Activele de risc au inceput saptamana pozitiv, actiunile globale incercand sa se recupereze dupa prima saptamana de pierderi.

Parlamentarii americani incearca sa rupa impasul pentru stimuli suplimentari si coronavirusul continua sa se raspandeasca. Desi ambele parti sunt mai aproape de a conveni asupra pachetului de stimulare, care valoreaza in jur de 900 de miliarde de dolari, se asteapta ca un acord sa fie oficial.

Intre timp, vaccinul „ ofera pietelor sansa de a privi dincolo de vale ” , a declarat Andy Kapyrin, partener si director de cercetare la Regentatlantic Capital LLC, la Bloomberg TV.
S&P 500 futures a castigat aproximativ 0,5%, primele livrari de vaccin Pfizer Inc.-BioNTech din Statele Unite fiind asteptate sa soseasca luni dimineata.

Actiunile americane s-au ridicat duminica, pe masura ce pietele au indicat o revenire de la o saptamana in pierdere. Investitorii au evaluat actualizarile privind introducerea vaccinului si blocarea stimulului coronavirusului la Washington.

Intre timp, stocurile din Asia-Pacific s-au tranzactionat mai mult, gratie reactiei pozitive la aprobarea vaccinului Pfizer Covid-19 din Statele Unite.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.