Sfanta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului) 2022. Ce se face pe 14 august, pentru a avea parte de belsug si sanatate.

Sfanta Maria Mare 2022. Credinciosii praznuiesc pe data de 15 august Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare.

Aceasta mare sarbatoare vine cu numeroase traditii si obiceiuri mostenite din strabuni. Ziua dinaintea sarbatorii, ajunul de Sfanta Maria, are o insemnatate aparte fata de alte zile din timpul anului.

Obiceiuri din ajun de Sf. Maria Mare:

In ziua dinaintea sarbatorii Adormirii Maicii Domnului nu este bine sa te certi cu nimeni. Tot in aceasta zi nu trebuie sa speli haine ori alte obiecte din casa.

Publicitate

Se coc placinte cu verdeturi, iar in multe zone din Ardeal si Banat se fac tot felul de ciorbe cu legume. Din aceste bucate se dau de pomana pentru cei adormiti. Se spune ca cei de dincolo vor veghea sa fii sanatos si sa ai parte de belsug.

Tot in aceasta zi, gospodinele framanta si coc colacei care se impart de Sfanta Maria Mare.

Nu trebuie sa blestemi sau sa injuri pe cineva. Batranii spuneau ca blestemele pe care le faci acum se vor intoarce impotriva ta si a urmasilor tai.

Ziua dinaintea Adormirii Maicii Domnului este ziua perfecta pentru impacare, asadar nu ezita sa iti ceri iertare daca i-ai gresit cuiva, daca l-ai suparat cu vorba sau cu fapta.

Tot in aceasta zi nu se face curatenie deloc si nu se planteaza pomi ori se culeg roadele din gradina.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.