Serghei Jirnov: „La Institutul Andropov, Vladimir Putin a fost declarat inapt”

Serghei Jirnov, fost spion KGB, antrenat sa se infiltreze in administratiile occidentale, a urmat acelasi curs ca si Vladimir Putin. El ne explica cum este probabil sa rationeze si sa opereze presedintele rus si de ce este croit pe Ucraina.

LE FIGARO. – Ce fel de kagebist a fost Putin? Poate antrenamentul lui, pe care l-ai urmat si tu, sa explice comportamentul sau actual?

Serghei JIRNOV. – In KGB, ne petreceam timpul mintind. A fost baza comertului. As dori totusi sa revin la curriculum vitae al lui Vladimir Putin. Desemnat la Leningrad (azi Saint-Petersburg), a servit mai intai noua ani in politia politica si apoi in contrainformatii inainte de a fi trimis douasprezece luni la Institutul Andropov din Moscova. Acolo, la scoala, au selectat, educat si instruit adevaratii spioni, numiti „cercetasi” . Doar acestia din urma au fost trimisi in strainatate. Am fost chiar acolo inainte de a fi repartizat in Franta pentru a ma infiltra in ENA.

Publicitate

La sfarsitul anului de studii, instructorii l-au declarat inapt, fiind considerati incapabil sa evalueze corect deciziile luate si consecintele acestora pentru el si pentru KGB. Asa ca l-au trimis inapoi la Leningrad, inainte de a fi trimis in Republica Democrata Germana, si a fost ofiter de legatura intr-un oras de provincie. Pentru noi, spionii din KGB, acesta era un post fara importanta.

Locotenent-colonelul Putin si-a atins limita competentelor. Macar o data, spionajul rus nu s-a inselat”, a declarat pentru Le Figaro fostul spion Serghei Jirnov.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.