Oficialii israelieni si ucraineni neaga informatiile potrivit carora Bennett l-ar fi presat pe Zelensky sa accepte conditiile Rusiei pentru a pune capat razboiului.

Presedintele ucrainean Volodymyr Zelensky si prim-ministrul israelian Naftali Bennett au vorbit sambata seara despre modalitatile de a opri luptele din Ucraina si eforturile israelienilor de a rezolva conflictul, potrivit unui comunicat al biroului premierului israelian.

Conversatia dintre cei doi lideri a durat peste o ora, a spus biroul lui Bennett.

In urma apelului, Zelensky a scris pe Twitter ca a vorbit cu Bennett despre „agresiunea Rusiei si perspectivele negocierilor de pace” si a cerut asistenta pentru a asigura eliberarea „primarului captiv al Melitopolului si a personalitatilor publice locale”.

Oficialii israelieni si ucraineni au negat informatiile potrivit carora Bennett l-ar fi presat pe Zelensky sa accepte conditiile Rusiei pentru a pune capat razboiului, scrie CNN.

Publicitate

„Primul ministru nu intentioneaza sa-i dea lui Zelensky recomandari sau sfaturi”, a spus purtatorul de cuvant al lui Bennett.

Potrivit informatiilor aparute in presa , premierul Naftali Bennett l-a indemnat pe Volodimir Zelenski sa accepte oferta lui Vladimir Putin si sa renunte.

Prin intermediul unui apel telefonic, premierul Naftali Bennet i-ar spus lui Volodimir Zelenski sa accepte oferta facuta de presedintele rus Vladimir Putin.

„Daca as fi in locul tau, m-as gandi la viata oamenilor mei si as accepta oferta”, ar fi spus Naftali Bennett.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat recunoscator pentru sprijinul international si a cerut aliatilor mai mult ajutor.

„Le reiterez in continuare aliatilor si prietenilor nostri din strainatate; trebuie sa faca mai mult pentru tara noastra, pentru ucraineni si pentru Ucraina. Pentru ca nu este doar pentru Ucraina, ci este pentru toata Europa”, a spus el. „Raul care vizeaza in mod intentionat orasele pasnice, ambulantele si explodeaza spitalele nu se va opri doar cu o singura tara daca au puterea sa continue.”

Potrivit presedintelui ucrainean, coridoarele de evacuare din Ucraina „functioneaza”, anuntand ca 12.729 de persoane au fost evacuate in siguranta sambata.

De asemenea, Zelensky a promis ca va aduce ocupantii rusi si simpatizantii lor in fata justitiei, spunand ca „toti ocupantii si toti colaboratorii vor sti ca Ucraina nu va uita. Niciodata, nimic. Ucraina nu va uita. Ucraina ii va gasi si ii va chema la responsabilitate, pe fiecare dintre ei.”

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.