Seful NATO, mesaj urgent pentru liderul de la Kremlin: ”Fac din nou apel la presedintele Putin pe 9 mai sa puna capat imediat razboiului”

Seful NATO, Jens Stoltenberg, a facut apel la presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ca pe 9 mai, Ziua Victoriei in Rusia, ”sa puna capat razboiului, sa isi retraga trupele din Ucraina si sa inceapa negocierile de pace”.

Secretarul general NATO, a mentionat ca Moscova a raspandit in repetare randuri ”minciuni” referitoare la NATO si Occident. Seful NATO a mai afirmat ca alianta este una defensiva si, precum Uniunea Europeana, a fost construita pe ”ruinele celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a preveni razboiul”, scrie cotidianul german Die Welt.

”Fac din nou apel la presedintele Putin pe 9 mai sa puna capat imediat razboiului, sa isi retraga trupele din Ucraina si sa inceapa negocierile de pace. Suntem ferm de partea Ucrainei si vom continua sa ajutam tara sa isi afirme dreptul la autoaparare”, a declarat Jens Stoltenberg pentru sursa citata mai sus.

”Ma astept ca pe 9 mai in acest an Putin sa raspandeasca din nou minciuni despre NATO si Occident in ansamblu”, a mai spus acesta.

Jens Stoltenberg a respins acuzatiile Moscovei potrivit carora alianta militara se comporta ”agresiv”. ”De mai bine de sapte decenii suntem capabili sa prevenim razboiul pentru aliatii nostri”, sustine acesta.

”NATO este o alianta defensiva, iar criza actuala arata ca este vital ca Europa si Statele Unite sa ramana unite in cadrul NATO pentru a asigura pacea si a sustine valorile libertatii si democratiei”, a mai spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a mentionat ca alianta, precum Uniunea Europeana, a fost construita pe ”ruinele celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a preveni razboiul”.