Zelenski, mesaj special pentru Putin, de Ziua VICTORIEI: „Nu exista lanturi care sa ne incatuseze”

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei a transmis un mesaj clar cu ocazia aniversarii Zilei Victoriei impotriva Germaniei naziste. Liderul de la Kiev a anuntat ca tara sa va castiga razboiul cu Rusia si ca Ucraina nu va ceda niciun teritoriu.

″In ziua victoriei asupra nazismului, luptam pentru o noua victorie. Drumul pana la ea este dificil, dar nu avem nicio indoiala ca vom castiga″⁣, a declarat Zelinski intr-un discurs, potrivit Agerpres.

Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, marcheaza la 9 mai victoria fostei Uniuni Sovietice in Al Doilea Razboi Mondial.

In Piata Rosie din Moscova, presedintele Vladimir Putin a tinut un discurs si a prezidat o parada militara unde au fost expuse printre altele trupe, tancuri si rachete balistice intercontinentale.

Zelenski a spus ca ucrainenii sunt un popor liber care a luptat pentru a-si apara pamantul de multe ori in istorie si care are ″drumul sau″⁣.

″Astazi ducem razboiul pe aceasta cale si nu vom da nimanui nicio palma din pamantul nostru si nici macar o singura bucata din istoria noastra. Suntem mandri de stramosii nostri care, impreuna cu alte natiuni din coalitia anti-Hitler, au infrant nazismul. Nu vom permite nimanui sa anexeze aceasta victorie, nu vom permite ca ea sa fie furata. Nu exista lanturi care sa ne incatuseze spiritul liber. Nu exista niciun invadator care poate dicta poporului nostru liber. Mai devreme sau mai tarziu vom castiga’’, a mai spus presedintele Ucrainei.

”Si, foarte curand, vor fi doua Zile ale Victoriei in Ucraina. Si cineva nu va mai avea nici macar una. Am castigat atunci, vom castiga si acum. Si Khreshchatyk (strada) va vedea parada victoriei – victoria Ucrainei. Felicitari de Ziua Victoriei asupra nazismului, Slava Ucrainei!” a subliniat Zelenski.