Seful NATO, anunt de ultim moment dupa ce Rusia a inceput atacul asupra Ucrainei: „NATO va face tot ce este necesar „

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a condamnat cu fermitate ”atacul nesabuit al Rusiei asupra Ucrainei”, care ”pune in pericol nenumarate vieti de civili”, trensmite Reuters.

Totodata, liderul Aliantei Nord-Atlantice anunta o reuniune cu statele membre si si-a exprimat sustinerea fata de poporul ucrainean si inclusiv fata de tarile aliate.

Stoltenberg: ”NATO va face tot ce este necesar pentru a proteja si apara toti aliatii”

”Condamn ferm atacul nesabuit si neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei, care pune in pericol nenumarate vieti civile. Inca o data, in ciuda avertismentelor noastre repetate si a eforturilor noastre sustinute in favoarea diplomatiei, Rusia a ales calea agresiunii impotriva unei tari suverane si independente.

NATO si Aliatii se vor reuni pentru a face fata consecintelor actiunilor agresive ale Rusiei. Suntem alaturi de poporul ucrainean in acest moment teribil.

NATO va face tot ce este necesar pentru a proteja si apara toti aliatii”, a spus liderul Aliantei Nord-Atlantice, intr-un comunicat de presa.

Klaus Iohannis, prima reactie dupa ce Putin a atacat Ucraina.

”Agresiunea armata a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei reprezinta o noua incalcare flagranta a principiilor de drept international, in mod special a suveranitatii si integritatii teritoriale ale Ucrainei, a inviolabilitatii frontierelor acestui stat, respectiv a principiului nerecurgerii la folosirea fortei in relatiile internationale.

Romania, alaturi de intreaga comunitate internationala democratica, condamna ferm si respinge hotarat un astfel de comportament iresponsabil, care submineaza fundamentul relatiilor internationale si insasi ordinea actuala de drept international”, a transmis presedintele Romaniei, printr-un mesaj postat pe facebook.