Rusia ataca Ucraina cu avioane, tancuri si nave militare.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat, joi dimineata, o operatiune militara ampla in Ucraina. Imediat dupa anuntul sau, mai multe explozii au inceput sa se auda in orasele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum si in estul tarii. Operatiunea militara a Rusiei este una complexa, cu atacuri de artilerie, aeriene si de pe mare.

Sedinta de urgenta la NATO

Ambasadorii celor 30 de tari membre ale NATO se vor reuni de urgenta joi dimineata la Bruxelles in urma operatiunii militare ruse impotriva Ucrainei, a anuntat un purtator de cuvant al Aliantei, informeaza France Presse, Reuters si DPA.

WSJ: Sute de militari ucraineni ucisi

Cotidianul Wall Street Journal spune ca sute de militari ucraineni se crede ca ar fi fost ucisi, in atacul Federatiei Ruse, citand surse oficiale.

Alte imagini aparute pe retelele sociale arata lansarea unor rachete BM-30 „Smerch” din Rusia spre Ucraina, zona Belgorod, in nordul Ucrainei.

Mesajul Statului Major al Fortelor Armate ale Ucrainei. Atacuri dinspre granita cu Rusia, Belarus si Crimeea

„Astazi, 24 februarie, la ora 5.00 Fortele Armate ale Federatiei Ruse au inceput bombardamentul intensiv al unitatilor noastre din est si au lansat si lovituri cu rachete-bomba pe aeroporturile din Borispil, Ozerne, Kulbakino, Ciuhuiiv, Kramatorsk, Ciornobaiivka, si asa mai departe asupra unor obiective militare ale Fortelor Armate ale Ucrainei.

Totodata, agresorul a lansat bombardamente de artilerie ale teritoriului si asezarilor Ucrainei de-a lungul frontierei de stat.

Fortele Aeriene ale Fortelor Armate ale Ucrainei lupta impotriva atacului aerian. Fortele de aparare ale statului sunt pregatite de lupta, ocupate si mentin pozitii defensive. Situatia este sub control.

Informatiile despre parasutarea trupelor rusesti la Odesa nu sunt adevarate”, transmite Statul Major al Fortelor Armate.