Se schimba toate buletinele din Romania. Anuntul oficial

Buletinele tiparite vor fi schimbate cu cele electronice, a anuntat ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Marcel Bolos. Oficialul a explicat ce inseamna, de fapt, acest lucru si care ar fi termenul limita.

„Este un proiect mult asteptat si, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, avem in responsabilitate cartea de identitate electronica impreuna cu semnatura electronica calificata Avem trimestrul IV al anului 2024 ca si deadline de implementare.

Sigur ca este un termen destul de strans, dar o sa vedeti in perioada urmatoare, ca ne adunam partea aceasta de resursa sau expertii de care avem nevoie pentru analiza de flux, analiza de business, astfel incat proiectele acestea mari de transformare digitala ale statului, prin ceea ce va insemna elaborarea documentatiilor tehnico-economice sa le putem scoate la licitatie si sa putem cat de rapid sa operationalizam aceasta structura”, a declarat Marcel Bolos, la Conferinta CursDeGuvernare „Urgenta: Economia 4.0 – ce pune Romania in locul scaderii de la industria prelucratoare, citat de Agerpres.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Marcel Bolos a mentionat ce beneficii are acest demers.

„Este foarte important, nu numai pentru cartea de identitate electronica, dar si pentru marile servicii publice: sanatate, partea de educatie, evenimentele de viata, administratia locala.

Discutam dimineata cu colegii despre aceasta posibilitate de avea o anumita forma de cloud pentru serviciile locale pentru ca, inclusiv primariile, trebuie sa dispuna de aceste instrumente de modernizare, fiindca orasele viitorului cam spre aceasta se indreapta, spre a asigura interoperabilitatea bazelor de date si a face din acest punct de vedere serviciile publice mult mai accesibile pentru oameni.

Deci raspunsul este trimestrul IV 2024 – si facem toate demersurile necesare pentru ca aceste lucruri sa poata sa prinda contur”, a mai spus ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.