Se retrage Simona Halep din tenis? Firicel Tomai a dat verdictul: ”Organismul nu-i va da voie sa…”

Initial, Simona Halep a primit o suspendare de patru ani dupa ce a picat testul antidoping de la US Open 2022. Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne i-a redus suspendarea la noua luni. Dupa revenirea sa, Simona Halep a participat deja la doua competitii.

Se retrage Simona Halep?

In luna martie, Halep a jucat impotriva Paulei Badosa la Miami Open. Dupa ce a castigat primul set cu 6-1, romanca a pierdut meciul, scor final 6-1, 4-6, 3-6. In mai, Halep a abandonat la Trofeul Clarins de la Paris in meciul cu McCartney Kessler, dupa ce a castigat primul set 7-5 si a fost condusa in al doilea set cu 2-3 din cauza unei accidentari la genunchi.

Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei, a fost intrebat despre posibilitatea retragerii si a raspuns categoric ca acest subiect nu este discutat in anturajul sportivei.

Publicitate

„Organismul nu-i va permite sa joace la nivel maxim, cu siguranta se va retrage”, a declarat Firicel Tomai.

Intr-o declaratie pentru Sport.ro, Tomai a clarificat ca ideea retragerii nu a fost discutata serios de echipa si anturajul Simonei. El a subliniat ca, desi nimeni din jurul sau nu isi doreste ca Halep sa se retraga, acest gand ar putea aparea doar in mintea sportivei.

Tomai a explicat ca Simona se confrunta cu numeroase dificultati, mentionand ca la 33 de ani este dificil sa concurezi cu sportive de 20 de ani, care sunt in mod natural mai in forma. Aceste provocari fizice si mentale ar putea-o determina pe Halep sa se gandeasca la retragere.

Articolul continuă după reclame

Tomai a subliniat ca, daca Halep ar fi intr-o stare fizica optima, continuarea carierei ar fi mult mai usoara. Insa, durerile si disconfortul fizic pe care le resimte fac practicarea tenisului la nivel inalt extrem de dificila.

„Nu s-a pus problema retragerii. Singurul loc in care s-ar putea pune problema retragerii e doar in capul Simonei. Ceilalti sunt convins ca nu-si doresc. Dar, in mintea ei, vazand greutatile cu care se lupta, ca la 33 de ani trebuie sa alergi cu cele de 20 de ani si sa fii mai fit decat ele… Normal ca se mai gandeste, probabil, de ce sa nu renunte. Ea, daca ar fi fizic ok, ar fi usor. Din momentul in care ai dureri e foarte greu sa mai practici tenisul asta”, a spus Firicel Tomai.

Detalii despre substanta interzisa, Roxadustat

Roxadustat (FG-4592) este substanta interzisa gasita in corpul Simonei Halep la testul antidoping de la US Open. Aceasta este interzisa sportivilor de performanta atat in timpul competitiilor, cat si in afara sezonului. Roxadustat contine eritropoetina, un hormon care stimuleaza productia de celule rosii ale sangelui, fapt care ar ajuta la o mai buna oxigenare a corpului si, implicit, la atingerea unui nivel de anduranta crescut.

Substanta Roxadustat a fost aprobata pentru a fi folosita in Asia impotriva anemiei, in cazul pacientilor supusi dializei. In Uniunea Europeana, substanta a fost aprobata pentru uz medical abia in luna august a anului 2021.

Simona Halep continua sa lupte pentru a reveni la forma maxima, in ciuda provocarilor fizice si psihologice cu care se confrunta. Retragerea sa ramane o intrebare deschisa.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.