Scandal urias in sanatate: „Te stiam puturos, dar macar parea ca ai o privire inteligenta”

Cristian Ghinea il pune la zid pe ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, dupa ce acesta a vorbit despre Planul National de Redresare si Reziliere (PNRR) al Romaniei.

„Rafila in actiune, la munte si la mare! Cine avea iluzii ca Rafila e un expert onest, nimerit din greseala in gasca de PSD, poate se convinge acum. Ati urmarit scandalul de azi (daca nu, vedeti postul precedent). Ce face Rafila de azi dimineata? Da ziaristilor niste poze. Zicand ca e mare chestie secreta care arata ceva nemaipomenit de ingrozitor si va spune maine in conferinta de presa.

Ce le-a dat ziaristilor? E secret, dar va spun eu. Pozele astea. Care ce arata? Niste costinguri de asistenta tehnica din PNRR. Nu cele finale trimise la Comisie, ci unele intermediare, cu mazgalituri. A cautat prin cosul de gunoi probabil. Deci, ce arata pozele? Sunt elementele de cost de care am vorbit azi dimineata, eu mai schematic, Ioana Mihaila cu detalii.

Ce a scris Ioana dimineata pe Facebook, publica Rafila maine si imprastie azi la presa ca e mare secret. Asta in caz ca il banuiati de onestitate. Daca tot mai aveti o urma de indoiala, mai aflati ceva: costingurile au fost publicate de noi atunci cand le-am trimis la Comisie. Adica sunt deja publice. Am fost singurul guvern care am publicat anexele.

Inteleg ca Rafila a ajuns cu cititul la ciorne, sper sa citeasca rapid ca are de livrat in martie criteriile de alegere a spitalelor si operationalizarea ANDIS. ALTFEL SE BLOCHEAZA PNRR. Ce ne spun pozele mega-secrete de la cosul de gunoi?

Ca pentru a face 25 de spitale cu 1,7 MILIARDE EURO avem cheltuieli de 30 de milioane pentru ca Agentia specializata sa fie operationala, sa poata organiza licitatii, proiecte pentru spitale moderne, supraveghere de santier. Numai un specialist in bigudiuri se poate mira ca are fonduri de asistenta tehnica de 1,7% la proiecte de facut spitale.

Rafila, ti s-a dezumflat operatiunea de intoxicare. Te stiam puturos, dar macar parea ca ai o privire inteligenta. Fii atent ca iti dau un sfat bun si gratis: daca nu vrei banii aia de asistenta tehnica, poti sa nu ii iei. Faci spitalele cu expertii PSD. Nu se intampla absolut nimic, odata costingurile acceptate de catre Comisie, statul membru poate folosi banii si altfel daca livreaza ce a promis. Este clarificare data recent de Comisie. Nu aveti oameni care sa urmareasca pe bune domeniul, stiti doar scandal, isterie, acuzatii aberante si sa cumparati televizoare la minister. Apoi va mirati ca reactionez. Apropo, in cei sapte ani de acasa, eu am invatat ca nu ai voie sa minti. Hai, la munca, la facut spitale!”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.