Doliu in lumea muzicala romaneasca. A incetat din viata „Luceafarul folclorului romanesc”

Este iar doliu in lumea muzicii din Romania. Stelian Stoica, dirijorul si coordonatorul Ansamblului Jidvei Romania, a decedat in noaptea de miercuri spre joi. Anuntul trist a fost facut de interpretul de muzica populara Florin Vasilica.

Stelian Stoica era cunoscut drept „Luceafarul folclorului romanesc”.

Anuntul facut de interpretul de muzica populara Florin Vasilica.

„O veste trista… 😪

Coordonatorul si dirijorul Ansamblului Jidvei Romania – Stelian Stoica (Stelu) – a incetat din viata. Am activat timp de 2 ani la Ansamblul Artistic Jidvei Romania din Sibiu ca solist vocal si operator calculator. Dl. Stelu impreuna cu doamna Marioara Murarescu au fost primele persoane care m-au ajutat sa reinfiintez Grupul Teleormanul si m-au sustinut direct si neconditionat, sprijinindu-ma sa trec peste necazurile si nenorocirile pe care mi le pricinuiau cei de la Ansamblul Burnasul din Alexandria.

Dumnezeu sa-l aiba in paza Sa!”, a scris artistul pe contul sau de Facebook.

Mesajul  Orchestrei Nationale Jidvei Romania

„In aceasta noapte, a plecat sa dirijeze orchestra nationala a ingerilor, marele dirijor Stelian Stoica!!!! Noi, membrii Ansamblul Jidvei Romania – Pagina Oficiala si ai Orchestrei Nationale Jidvei Romania suntem indurerati de aceasta veste tragica a plecarii la cele vesnice a Maestrului nostru drag!

Generatii de generatii de artisti, formati sau acompaniati, cu siguranta, sunt la fel de indurerati!!!! Cuvintele sunt putine, dar lasam sa vorbeasca versurile si cantecele create cu atata daruire de dumnealui:

Toate-n lume sunt stiute
Cate-s vrute si nevrute
Numai cele ce-i stau scrise

Omului nu ii sunt spuse
Cate-n lume bune-s rele
Stie Dumnezeu de ele.

Odihna vesnica, Maestre!!!!”, este mesajul transmis de membrii Ansamblul Jidvei Romania – Pagina Oficiala si ai Orchestrei Nationale Jidvei Romania.