Alexandru Rafila a facut anuntul asteptat de toti romanii. Cand scapam de restrictii

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a facut anuntul asteptat de toti romanii. Potrivit oficialului, „restrictiile vor fi ridicate cat mai rapid, in momentul in care situatia epidemiologica o va permite”.

Ministrul Sanatatii a anuntat, la Bistrita Nasaud, ca numarul de de cazuri de infectare cu covid este in scadere.

„Retrictiile vor fi ridicate cat mai rapid, in momentul in care situatia epidemiologica o va permite. Astazi au fost 18.000 de cazuri inregistrate. Chiar daca numarul este in scadere rapida, nu sunt putine, si asteptam un moment opim in care aceste restrictii sa permita si desfasurarea in siguranta, din punct de vedere al sanatatii publice, a tuturor activitatilor.

Nu are rost sa ne angajam la termene, dar cu siguranta, termenul va fi cat mai rapid, in momentul in care situatia o va permite”, a declarat Alexandru Rafila.

Cum se va face accesul in salile de spectacole si alte institutii?

„Daca discutam de ridicarea starii de alerta evident si restul de activitati legate de pandemie vor reveni la normal”, dar „nu are rost sa intram in astfel de detalii”, mai ales ca situatia continua sa fie ingrijoratoare, in ciuda faptului ca numarul de cazuri zilnice de COVID-19 este in scadere.

Ministrul Sanatatii recomanda purtarii mastii, dar nu va mai fi o obligatie.

„Ridicarea starii de alerta va duce si la ridicarea majoritatii restrictiilor. Masca nu este neaparat o restrictie, este o metoda de protectie. Si chiar daca ea, din punctul de vedere al obligativitatii, va disparea, sigur ca in interior, in spatii aglomerate, cel putin pentru o perioada de timp, probabil ca vom recomanda utilizarea in continuare a mastii”, a spus Alexandru Rafila, sambata.

„Fara sa fie o obligatie, dar cred ca respectul fata de ceilalti si fata de propria persoana, pana la urma, cred ca este important atunci cand utilizam masca”, a precizat Rafila.